U srijedu u 21 sat klapa "Garofuli" iz Bibinja održat će manji samostalni koncert na Trgu Sv. Ivana u svojem mjestu. Ulaz je slobodan.

Klapa „Garofuli" iz Bibinja osnovana je u ljeto 1990. godine na inicijativu par domaćih djevojaka zaljubljenih u dalmatinsku klapsku pjesmu. Ime joj je dao bibinjski pjesnik Ante Sikirić prema svojim stihovima: „Mi smo garofuli bili, mi smo tvoj najlipši cvit..." iz pjesme „Oj, Bibinje, misto mi drago". Od samog početka klapa djeluje u sklopu KUD-a „Ivan Goran Kovačić" u čijem je sastavu i danas, te preko kojeg njeguje međunarodnu kulturnu suradnju sa Gradišćanskim Hrvatima iz Koljnofa (Mađarska).

U svom kontinuiranom 27-godišnjem radu zabilježila je brojne nastupe u zemlji i inozemstvu (Mađarska, Crna Gora, Slovenija, Austrija). Kroz proteklih 27 godina, gledajući u brojkama, kroz samu klapu je „propjevalo" 15 bivših i 13 sadašnjih članica, uz višegodišnju pratnju 4 vrsna voditelja. Osvrnuvši se na nastupe, o klapi „Garofuli" bi se moglo reći da se rado odaziva na sve vrste nastupa, jednostavno zbog ljubavi prema pjevanju klapske pjesme. Klapa se ponosi višestrukim nastupima na Omiškom festivalu (redovno od 1998.- 2009.godine, od toga u finalu 2007., 2008. i 2009.godine), te nagradama na nastupima u Makarskoj na Festivalu gitara i mandolina (2005.godine), te na festivalu „Školjka" u Pakoštanima (2013.godine). Jedne od najdražih nastupa klapa je zabilježila na nastupima u kontinentalnim dijelovima lijepe naše (Vukovar, Sisak, Zagreb - Lisinski, kao gost klape „Intrade"...) , jer je na taj način približila ljepotu klapskog izričaja ljudima kojima je ona tada bila možda manje bliska, no danas je zasigurno bliskija.

2010. i 2015.godine klapa pred mnogobrojnom publikom održava veće svečane samostalne koncerte, te na taj način najljepše slavi velike godišnjice kontinuiranog rada (20.i 25.godina). 2017.godine klapa se natječe na festivalu ženskog a capella pjevanja u Ivanić gradu i osvaja 1. mjesto.