ZADAR- Iz TZ Ugljana najavljuju koncert Splitskog gudačkog kvarteta koji će se održati u samostanu Sv. Jeronima u mjestu Ugljan u nedjelju, 23.7.2017. u 21 sata.

U kvartetu nastupaju: Valter Lovričević (violina), Ana Tošić D Ambra (violina), Igor Smoday (viola) i Jasen Chelfi (violoncello).

Splitski gudački kvartet osnovan je početkom 2005. godine.
Ansambl sačinjavaju iskusni i istaknuti glazbenici splitskog glazbenog kruga koji su osnovnu glazbenu naobrazbu stekli u Splitu. Nakon odvojenih studija i međunarodnih karijera udružili su snage u Splitski gudački kvartet, istovremeno djelujući u glavnim kulturnim institucijama Grada (Hrvatsko narodno kazalište u Splitu i Umjetnička akademija u Splitu).
Splitski gudački kvartet je kroz desetljeće djelovanja ostvario niz koncerata. Od samih početaka to su bili: festival Pasionske baštine u Drnišu, 51. Splitsko ljeto, 59. Splitsko ljeto, Dani kršćanske kulture, 8. gospićko glazbeno ljeto, Dani Alke i Velike Gospe, Devetnica proslave sv. Dujma u katedrali u Splitu, na kojem su praizveli prvi gudački kvartet „Martyr" don Šime Marovića napisan za Splitski gudački kvartet, Glazbene večeri sv.Frane, Spliski litnji koluri. Surađivali su sa: Hrvatsko-francuskom udrugom iz Splita, muzicirali su na „Danima hrvatsko-francuskih kulturnih veza", Gradskim kazalištem lutaka, Splitskog društva za suvremenu glazbu, Plesni centar u Splitu (njegujući i izvodeći argentinski tango).
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH održavaju ljetna koncertna gostovanja u svrhu promidžbe kulturnog turizma u malim gradovima Hrvatske i po otocima (Sinj, Vrgorac, Ugljan, Jelsa, Vela Luka, Zaprešić, Vis, Lastovo, Drniš, Solin, Gospić,...).
Od 2007.godine, pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Splita, a u suradnji s HNK Split i Hrvatskom odvjetničkom komorom Split, održavaju redovitu koncertnu sezonu u gradu Splitu.
U 2014.godini održali su koncert potpore projektu otvaranja koncertne dvorane u Splitu.
Također u organizaciji Lions kluba „Marjan" održavaju sviraju na dobrotvornim akcijama.
Surađivali su s brojnim glazbenicima: E.Epshtein, L.Marušić, D.Bošnjak, T. Cukrov, S .Milić, Ž. Milić, Ž. Marendić Bučević, A.Teskera, J. Garin, I. Novinc, K. Repušić,T.Sarić, Ž. Draušnik i drugima S maestrom .Harijem Zlodrom sudjelovali su na Danima kršćanske kulture i u dječjoj operi Mali dimnjačar, B.Brittena.