ZADAR- Ubojstvo u klubu Quasimodo ima neočivani završetak, tako bi se mogao sažeti dojam premijerne publike nakon izvedbe tog trilera apsurda u koprodukciji HNK Zadar i Plydrame u Splitu. Bila je to i praizvedba dramskog teksta Elvisa Bošnjaka, kojeg je u glumačkoj izvedbi sjajno podijelio i odigrao s Alenom Liverićem. Novi član zadarskog ansambla pokazao je zavidnu fizičku kondiciju a na pitanje zašto je nosio crvene čarape uputio je na kostimografkinju Linu Vengoechea. Ona je sa scenografijom i izborom glazbe popunila redateljske zamisli Nenni Delemster za predstavu na „klupskoj pozornici".

Ubojstvo u klubu Quasimodo, kazališni je izlet u zonu sumraka, nedefiniranog ljudskog stanja i dijaloga koji ima sva obilježja apsurda ljudske podsvijesti, a kojeg je na kraju banalizirala pojava „ubijene plavuše" u debitantskoj ulozi Justina Vojaković Fingler, mlade glumice iz Splita.

Zajednički nazivnik iz sadržaja djela i Joe, ime kojeg su nosili glumci u podvojenoj ulozi nesvjesnog ubojice. Koliko je puta to ime korišteno u dijalogu, najbolje zna Mimi Zadarski, inspicijent na predstavi koja se pripremala mjesec i pol dana.
Na žalost, sinoć u zadarskom kazalištu nije vlada prava premijerna atmosfera. Gledalište s kapacitetom od 80 mjesta nije bilo popunjeno, ali je premijerna publika u kojoj je prvi put bio i kandidat za gradonačelnika Branko Dukić, bila zadovoljna iskorakom u repertoaru HNK Zadar. Dukić se o tome novinarima nije želio izjašnjavati, za razliku od njegovog mentora, dogradonačelnika Zvonimira Vrančića koji sa suprugom redovno sudjeluje u kazališnom životu.

U petak i subotu je prilika da Ubojstvo u klubu Quasimondo vide i ostali ljubitelji kazališne umjetnosti pod svijetlima koje je oblikovao Ivo Nižić.