Plesna udruga Gesta djeluje već punih petnaest godina na području izvedbene plesne umjetnosti u našem gradu. Nastala je iz plesnog studija DHM-a i mijenja ime u Gesta.

Kroz petnaest godina u Gesti se plesno odgajalo, učilo, educiralo preko 600 djevojčica i nekolicina dječaka. Sve Gestine predstave, a bilo ih je preko trideset su autorske i kroz svaku temu nose značajnu poruku.

Za ovu posebnu plesnu godinu Gestice i umjetnička voditeljica Nena Jurišić pripremile su niz sjajnih plesnih ulomaka koje čine cijelinu predstave pod nazivom LUTA-k., Lutak koji je u potrazi za svojom pričom, autor i koreograf je Nena Jurišić...

Kroz sjajan i šaljiv tekst vodit će nas glumac i profesor Hrvoje Dukić (autor u predstavi i ujedno autor teksta) i lutkarica Sanja Zalović (Lutak).Predstava je multimedijalna, i animirane ulomke nacrtao je Dino Dević, a montirao Igor Goić.

Za glazbu i efekte kao uvijek zadužen je Darko Predragović-Dabi, a za svjetlo Stipe Bujas...

Scenografiju je napravio John Čolak (HNK-a) a, rekvizite Dragan Sinovčić...Sjajni kostimi Nataše Perović kao i uvijek dati će poseban pečat.

- Predstava LUTA-k je zapravo priča o Gesti, jer smo mi u Gesti uvijek u potrazi za novom pričom. Ljubav prema plesu i pokretu nas svakodnevno inspirira i daje vjetar u leđa za nove projekte i još puno plesnih godina, kazala je predsjednica udruge Nena Jurišić.

Karte su u prodaji od četvrtka na blagajni HNK-a od 18 sati.