Plesna udruga Gesta već petu godinu za redom organizira veliku Međunarodnu plesnu manifestaciju koja se održava u kazalištu lutaka 21.05 u 19h u sjećanje na pok.Nives Šimatović-Predovan poznatu zadarsku plesnu pedagoginju koja je ostavila neizbrisiv trag na mnoge generacije plesača u gradu Zadru. Osim sjećanja na gđu.Nives Gesta kao plesna udruga već petnaest godina odgaja mlade plesače i širi načelo da ples treba biti dostupan svima koji ga žele učiti.

Plesna udruga Gesta dugogodišnjim radom i doprinosom na području plesne izvedbene umjetnosti organizacijom plesnog festivala predstavlja izuzetan primjer u razvitku i promicanju plesne umjetnosti.

Cilj organizacije je druženje mladih plesača i njihovih mentora,edukacija mladih i komunikacija plesnih pedagoga koja je vrlo važna kako bi se povezali i ostvarili moguće suradnje.

Ples je ostavlja trag i nakon završetka projekta,pa je tako dobar glas koji prati naš festival otišao i van naših granica i naš tada prvi festival postaje međunarodni.
Festival je specifičan po tome što se na njega prijavljuju umjetničke škole,ansambli,udruge i klubovi koji njeguju različite plesne izričaje.To je i publici vjerujem puno zanimljivije i vodimo se time da je ljepota u različitosti.

Ove godine na našem festivalu predstavit će se ansambli iz Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Paga, Čakovca, Osijeka, Požege, Velike Gorice, Sv. Filipa i Jakov, Vinkovaca, Bibinja, Zadra i gosti iz Kumanova (Makedonija) i Brežica (Slovenija).