Gestice već pet godina za redom putuju na veliko državno natjecanje u plesu u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka. Svakim sudjelovanjem na natjecanju gdje se natječje svake godine preko 50 ansambala, naše Gestice izbore svoje mjesto u finalnom natjecanju. Prošle godine su čak dvije Gestine koreografije najvećim brojem bodova sa strane stručnog žirija izborile finale. Velika je to pohvala za naše plesače i sam rad u Gesti.

Gesta je ansambl koji njeguje poseban i prepoznatljiv stil koji publika koja prati njen rad itekako prepoznaje. Sve Gestine predstave su cjelovečernje autorske dramsko-plesne poslastice koje osim na svojim produkcijama putuju po raznim festivalima i natjecanjima.

Ove godine Gesta se na Trepsu predstavlja sa tri natjecateljske koreografije i jednom revijalnom. Bez obzira na ishod Trepsa ova godina je itekako posebna i značajna za Gestu obzirom da slave 15 godina uspješnog djelovanja. U pripremi je nova lutkarsko-plesna predstava koja će se premijerno održati u HNK-a 13. lipnja.

Uz sve to Gesta kao organizator prirema i 5. Međunarodni plesni festival koji će se održati u kazalištu lutaka 21. svibnja Pune ruke posla, ali uz predan rad i ljubav prema plesu i scenskoj umjetnosti Gestice idu naprijed.