U srijedu, 9. rujna s početkom u 19,30 sati, u koncertnoj dvorani Glazbene škole „Blagoje Bersa" održat će koncert jedan od najboljih hrvatskih pijanista mlađe generacije Aljoša Jurinić.

Aljoša Jurinić rođen je u Zagrebu 1989. Diplomirao je klavir na MA u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, te se usavršavao u Beču u klasi prof. Noela Floresa,a potom tri godine na Schuola di musica di Fiesole u Italiji u klasi glasovite pijanistice Eliso Virasaladze. Svoj najveći uspjeh ostvario je 2012. godine pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Iste godine dobio je i prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Encore! Shura Cherkassy u Milanu, a 2015. osvaja prve nagrade na natjecanju u Cosenzi i u Massarosi (Italija).

Aljoša Jurinić dobitnik je brojnih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj od kojih ističemo: Nagrada Ivo Vuljević (2010), Mladi glazbenik godine Zagrebačke filharmonije (2012), pobjeda na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru (2013) i na tribini Darko Lukić (2015).

Nastupio je solistički i uz pratnju orkestra u zemlji i brojnim europskim državama, od čega posebno treba istaknuti debitantski recital u njujorškom Carnegie Hallu , u veljači 2015. godine.

Na koncertu u Zadru mladi pijanist svirat će djela F. Chopina, obzirom da se ove godine uspješno kvalificirao te će nastupiti na Chopinovom natjecanju u Varšavi.

Mladom i uspješnom pijanistu Glazbena škola Blagoje Bersa želi pružiti podršku prije odlaska na tako značajno natjecanje, te poziva sve zainteresirane da dođu na koncert.

Ulaz na koncert je slobodan.