Jedan od najljepših jadranskih otoka - OLIB - uskoro bi mogao postati nova ljetna festivalska pozornica. Naime, nedavno je glumac i producent Ljubo Zečević, koji je posebno vezan uz otok Olib (ljetuje tamo već duži niz godina), pokrenuo inicijativu za oživljavanjem kulturnih događanja na otoku. Tako je suradnja Udruge OLIB i Kazališne družine Bastien rezultirala stvaranjem prostora za budući Olibski ljetni festival - "Leto na Gusterini" koji bi trebao objediniti više kulturno-zabavnih događanja i olibskih tradicijskih programa na prostoru stare centralne mjesne GUSTERINE izgrađene još davne 1913. godine.

- Nadahnula me svojom jedinstvenošću. Posebno je mjesto i idealna lokacija na Olibu na kojoj bi se mogla izgraditi jedna centralna multifunkcionalna pozornica koja bi bila na raspolaganju svim olibskim udrugama i društvima za izvođenje njihovih programa. Vrijeme je da i naš sunčani Olib konačno bude dostojno upisan na kulturnu i turističku kartu Hrvatske onako kako svojom tradicijom i jedinstvenošću zavređuje, istaknuo je Ljubo Zečević, idejni začetnik i producent budućeg Olibskog ljetnog festivala.

I dok Stara Gusterina čeka sljedeće ljeto, ovogodišnji program "Olibskog ljetnog festivala u nastajanju" odvijat će se od 22. do 31. srpnja na košarkaškom igralištu koje je za ovu prigodu i posebno uređeno. Pa tako 22. srpnja u goste dolazi Teatar Gavran s predstavom "Pivo", autora Mire Gavrana, a u režiji Helene Buljan. U ovoj neobičnoj komediji glume Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran. Svoj solistički koncert, 24. srpnja, održat će Mila Elegović uz pratnju Greenhouse blues banda. Na samom kraju ovogodišnjeg Olibskog festivala u nastajanju, 31. srpnja, nastupit će neponovljivi saksofonist, glazbenik Jakša Jordes. Svi programski sadržaji odvijaju se od 21 h. Organizatori ovih događanja su Udruga OLIB, Kazališna družina Bastien, a sve se odvija pod producentskom i redateljskom palicom Ljube Zečevića. Produkcijska podrška projekta je umjetnička platforma Organizam IA.