Najduže kulturno ljeto na hrvatskoj obali, ono Paško, počinje 30. lipnja koncertom Đania Stipaničeva i Nere Gojanović. 

Večer canzone i evergrena u predivnom ambijentu atrija Kneževe palače, uvest će Pažane i njihove goste u brojna ljetna događanja koja će se održati u sklopu Paškog kulturnog ljeta 2015.

Organizator, Centar za kulturu i informacije Pag, potrudio se pripremiti kulturne sadržaje koji zadovoljavaju raznovrsnu publiku.

- Već drugi dan nakon svečanog otvorenja imamo Smotru klapa otoka Paga koja je jedinstven događaj u županji i održava se u zaista impresivnom ambijentu našeg staroga grada. Tijekom cijeloga ljeta u dva prostora održavamo stalne izložbe, a u dva izložbe raznih autora tako da publika uistinu ima što razledavati. Gostima grada Paga vrlo je zanimljiv naš Festival starih zanata koji se ove godine održava 12. i 13. srpnja, a na kojem pojedinci, udruge i obrtnici prikazuju tradicionalne zanate i vještine. Tu se pronađe mnoštvo zanimljivih sadržaja i proizvoda za svakoga. U sklopu Festivala gostima će biti prikazana i dva programa i to atraktivan program Stara paška ulica koji izvodi Udruga Paška alka i večer s KUD-om Jeronim iz Vlašića koji na vrlo zanimljiv način prikazuju kako se nekada živjelo i radilo u njihovom selu, - kaže Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag. 

Nakon Festivala starih zanata publika u Pagu tijekom srpnja moći će uživati u kazališnim predstavama za djecu i odrasle, etno večerima s KUD-om Družina, dječjem karnevalu te PagArtFestivalu Nine i Lovre Pogorelića. 

„Već 1. i 2. kolovoza imamo Paški srednjovjekovni sajam na kojem nastupa udruga Paška alka s prikazom utemeljenja grada Paga, prikazom srednjovjekovnih odora i običaja, srednjovjekovnim i renesansnim plesovima, turnirom u streličarstvu i starim paškim igrama. Na Festivalu imamo i brojne goste iz drugih hrvatskih gradova s raznim srednjovjekovnim sadržajima i vještinama. Kolovoz je rezerviran i za Festival kreativnih radionica kada nam gostuju Zadarski plesni ansambl i Muzej za umjetnost i obrt iz Zagreba koji najmlađim Pažanima i njihovim gostima održavaju predivne plesne i kreativne radionice. „ - kažu u Centru za kulturu Pag. 

Pažani i njihovi gosti u bogatom programu Paškog kulturnog ljeta moći će uživati sve do sredine rujna.