U subotu, 31. svibnja, Folklorna skupina „Dalmatika", koja se sastoji od KUD-a Sv. Šime iz Rtine (Ražanac) i KUD-a Sv. Jeronima iz Vlašića (Pag) pod vodstvom mr. Livija Marijana, etnologa i voditelja, nastupila je na glazbenom festivalu u Veneciji (Venice Music Festival) gdje su izveli pol satni program izabrani glagoljaških napjeva iz zadarskog kraja, te Dalmacije i Istre.

Najprije je održan kraći koncert u venecijanskoj baroknoj crkvi Santa Marija della Pietà na Rivi degli Schiavoni (Riva Slavena ili Hrvata, blizu Trga sv. Marka) a zatim duži u Auditoriumu „Vivaldi".

Odjeveni u tradicijske nošnje, naši su pjevači izveli najrazličitije napjeve starijeg i novijeg tipa glagoljaškog pjevanja iz različitih mjesta i krajeva uz Jadransku obalu: Gospine litanije (Kolan), Zdravo zvizdo mora (Pag), Gospodi, pomiluj (Sestrunj), Vjerovanje (Posedarje), Gospine litanije (Kali), Isuse, ufanje naše (Veli Iž), Priveliku radost (Murter), Smiluj se meni, Bože (Jezera), Gospodine, pomiluj (Lanišće, Istra) i Da ispravitsja molitva moja iz hrvatske grkokatoličke baštine.Namjera ovakvog odabira bila je prezentira svo bogatstvo, starinu i različitost preživjelih glagoljaških napjeva kao i staroslavenske ćirilometodske baštine čime je hrvatska kultura jedinstvena u svijetu, a osobito podrčje uz more.

Posebno je zadarski kraj bogat različitim napjevima koji se ne razlikuju samo starinom, nego i stilom pjevanja s obzirom na različitost otočko-jadranske, priobalne i dinarsko-kotarske kutlure. Naši su pjevači svojim živopisnim nošnjama te dobro izvedenim programom u koncertnim prostorima kao i slobodnim pjevanjem pučkih pjesama i igranjem kola na otvorenom na Trgu Sv. Marka i na drugim mjestima u prepunoj Veneciji izazvali pravu senzaciju među brojnim turistima u Veneciji. Pjevalo se na prepunom trgu, na mostovima i uz gondole, uz brojna fotografiranja i oduševljeno pljeskanje. Ovo je ujedno bila i prilika za promidžbu Hrvatske u jednom od najposježenijih i najpoznatijih gradova na svijetu.