Svojom prvom samostalnom izložbom fotografija zadarskoj se javnosti predstavila Anđela Horvat, mlada zadarska fotografkinja. Izložba je postavljena i svečano otvorena u podružnici Gradske knjižnice Zadar u Arbanasima, a naslovljena je „Zaljubljena u sreću".

Anđela Horvat rođena je 1996. godine, a svoje je prve fotografske „korake" naučila u fotogrupi Osnovne škole Smiljevac uz mentorice Anitu Vodopivec i Marinu Kulaš. Sudjelovala je na školskim izložbama „Okom našeg objektiva" i „Biserna kolajna", na skupnoj izložbi „Fizika i fotografija" na kojoj su sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje su njezine tri fotografije uvrštene među 40 nominiranih te na izložbi „Zeleni kadar", čiji su sudionici, također, bili učenici osnovnih i srednjih škola. Na izložbi „Zeleni kadar" osvojila je treću nagradu za fotografiju „Vrtlog života" koja je proglašena i fotografijom dana na „Fotogardu" 2011. godine. Bila je najmlađa sudionica na prvim fotodanima mladih u Kutini 2011. godine. Jedna je od autorica ilustracija za kuharicu učenika Hotelijersko - turističke škole.

- Fotografijom se intenzivno bavim dvije godine, makar me oduvijek zanimala i privlačila. Moj prvi susret s fotografijom bila je ljubav na prvi pogled. Moja mentorica Anita Vodopivec upoznala me s nizom zadarskih fotografa, koji su mi nesebično pomogli svladati ovu predivnu vještinu. Zahvalna sam Sebastijanu Govorčinu, Marinu Gospiću, Juri Miškoviću, Luki Gerlancu, Željku Mršiću i drugima na pomoći. Često sam znala snimati školske priredbe i druge događaje. Danas sam učenica Gimnazije Jurja Barakovića, fotografija je moj hobi, a velika mi je želja da ona jednog dana bude moja profesija, kazala nam je vidno sretna i uzbuđena Anđela.

Izložbu su otvorili Anita Vodopivec, Luka Gerlanc i Aleksandar Bonačić koji je za Anđeline radove kazao da je riječ o fotografijama koje su nastale „Intuitivno i promišljeno" te kako autorica „prilazi blizu objekta i ulazi u njega do razine apstrakcije, što izaziva čuđenje kompleksnošću naizgled običnih pojava".