Nad tvrtkom koju je Reno Sinovčić osnovao kako bi preko nje oživio posrnulo carstvo - VOX FENIX d.o.o., ovih dana pokrenut je prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnoga postupka. Financijska agencija dostavila je Trgovačkom sudu u Zadru prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, navodeći da VOX FENIX ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 52.275,21 kuna, te da ima troje zaposlenika.

Nakon što je nad obje njegove tvrtke VOX pokrenut stečaj, Sinovčić je početkom 2017. godine registrirao novu tvrtku za djelatnost elektroničke komunikacijske mreže, pružanja medijskih usluga televizije i/ili radija, javnog informiranja, ali i građevinskih radova, čuvarske djelatnosti, kampinga, sportske rekreacije...

Sjedište je upisano u nedovršenu zgradu u Ulici Andrije Hebranga, koja je nekoliko dana nakon osnutka nove tvrtke ušla u stečajnu masu propalih poduzeća. S Fenixom se potom Sinovčić javio za televizijsku koncesiju za regije D6 i D7, ali nije dobio niti jedan glas Vijeća za elektroničke medije. Koncesija tada nije odobrena niti jednom ponuđaču te je u ponovljenom natječaju dodijeljena Diadori TV.

Sinovčić je osnovao nekoliko tvrtki, a do sada su sve završile u stečaju, osim jedne - Uvala Sviračina do.o. za gradnju, trgovinu i usluge, nazvane po jednoj uvali na otoku Hvaru. Iz Sudskog registra brisani su Zadar security, VOX d.o.o., VOX centar d.o.o, Media Zadar je u stečaju, dok je Nogometni klub Zadar, kojemu je uz Grad Zadar najveći dioničar, sklopio predstečajnu nagodbu, ali bez rješenja o dionicama koje je Sinovčiću blokirala država.

Očitovanje o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom VOX FENIX i ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka zakazani su za 12. lipnja.