Hrvatske vode uskoro bi trebale raspisati javni natječaj za izgradnju vodoopskrbnih projekata na širem biogradskom području. Dio je to velikog projekta Aglomeracije Biograd - Pašman - Tkon vrijedne preko 110 milijuna eura, objavio je Radio Zadar.
Biogradsku aglomeraciju direktor gradskog Komunalca Marin Colić naziva projektom stoljeća. Tvrdi na ovom području nije bilo vrijednijeg i zahtjevnijeg projekta : Projekt je vrijedan 812 milijuna kuna, a to vam je red veličine 60-70 posto Pelješkog mosta, pa onda možete znati kolika je ta vrijednost i zašto ga zovemo projektom stoljeća.
Na području grada Biograda te općina Pakoštane, Sv Filip Jakov, Pašman i Tkon naime do 2023.godine gradit će se dvije vodospreme, 6 crpnih stanica, 86 kilometara odvodnje i 132 kilometra kanalizacije. Kopneni dio mora se izgraditi do 2020.godine, a onaj otočni do 2023. Godine.
Takve radove iščekuje (direktor Vodoinstalacije) Davor Jurjević, predsjednik strukovne skupine graditeljstva HGK Zadarske županije. I dok se visokogradnja počela oporavljati gradnjom stambenih zgrada, u niskogradnji veliki poslovi se tek očekuju upravo s otvaranjem aglomeracija za izgradnju odvodnje. Radi se o ogromnim investicijama:

- Nadamo se da će to čim prije krenuti jer čekamo dosta dugo u niskom startu da to krene. Nadam se da je sad napokon došlo to vrijeme, izjavio je Jurjević za Radio Zadar. Zadarske tvrtke trebat će se, prema njegovim riječima, dobro pripremiti za predstojeće razdoblje.

- Sigurno da ćemo morati svi skupa malo obnoviti i mehanizaciju, a isto tako vjerojatno povećavati broj ljudi koliko ih bude moguće, najavio je Jurjević.