ZADAR- Uz sve veća ulaganja bez kreditnog zaduženja, Turisthotel iz godine u godinu povećava svoju dobit. Potvrda je to racionalne i poduzetne poslovne politike menadžmenta, predvođenog Franom Skoblarom te tvrtke koja u zadarskom gospodarstvu ima najbolje reference.

Operativna dobit Turisthotela u 2017. godini, prema objavljenom izvještaju na Zagrebačkoj burzi iznosi 78,404 milijuna kuna i veća je za 12,4 posto nego li godinu dana ranije.

Iako Turisthotel u svom nazivu nosi osnovnu djelatnost, prihod od 245 milijuna kuna, ostvarena u prošloj godini, rezultat su zarade i od gradskog ugostiteljstva, opsluživanja platforme te praonice rublja koja im je donijela 45 milijuna kuna. Osim u Zadru, Turisthotel je uslugu praonice preselio i u Dubrovnik, gdje su kupili tvrtku Plat, a ukupan prihod im je od pranja rublja povećan za 40 posto. Turisthotel je lani uložio 106 milijuna kuna vlastitog novca u razvoj i modernizaciju poslovanja.

Najveći dio investiran je u gradnju bazenskog kompleksa, kupnju novih kamp kućica i glamping šatora u TN Zaton. Tamo je već u listopadu nastavljen projekt od 22 milijuna kuna izgradnje većeg broja novih zamjenskih apartmana koji će imati 4 zvjezdice. To je ulaganje ukalkulirano u veću cijenu smještaja za ovu sezonu.

Prošla je bila odlična. Ostvareno je ukupno 820.932 noćenja, što je povećanje za 9,3 posto. Noćenja su uglavnom u TN Zaton, dok je u  hostelu "Forum lani bilo 19.544 noćenja, što je porast od 9 posto.

Vlasnička struktura Turisthotela ostala je ista. Sastav TOP 10 dioničara nije se izmijenio, a nominalna vrijednost dionice od 580 kuna, sigurno je ulaganje za svakog tko ima višak novaca.