Treće izdanje Hrvatskog festivala hrane i vina održalo se od 13. do 15. studenoga u Areni Zagreb, a na festivalu je predstavljena cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz izlaganje proizvođača različitih županija kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije. Zadarska županija sa svojih 12 izlagača predstavila je svoje vodeće proizvođače hrane i vina.
Upravo je to jedna od glavnih misija ovog festivala uz isticanje domaće poljoprivrede i podrške malih i srednjih proizvođača čiji lokalni i autentični proizvodi doprinose promociji domaćeg turizma.
Festival je ujedno dio projekta Hrvatska 365 Hrvatske turističke zajednice, koja s festivalom dijeli misiju razvoja i promocije cjelogodišnje turističke ponude. Ponudi od preko 250 domaćih i stranih izlagača priključila se i Hrvatska gospodarska komora koja će na grupnom izložbenom prostoru predstaviti različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda – pršuta, kulena, domaćeg zelja, krumpira i maslinova ulja.