Uz obilje gastronomskih delicija i dobre zabave, u nedjelju, 3. srpnja 2011. godine u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta, a u organizaciji Grada Benkovca i Turističke zajednice Grada Benkovca, na Šetnici kneza Branimira održana je „Bukara Benkovac 2011." 

Riječ je o drugoj po redu „Bukari" koja je imala za cilj promociju Bukovice i Ravnih kotara te svih posebnosti, atrakcija, narodnih običaja, odnosno svih čimbenika kreiranja potencijalnog turističkog proizvoda. Naglasak je bio na ponudi, prezentaciji i promociji hrane i pića kojima obiluje ovaj kraj, koji je u svijesti ljudi sinonim za raznovrsnu i zdravu hranu te dobra vina. 

I doista, promocija je u potpunosti uspjela, sve je obilovalo hranom i pićem, a 40-tak izlagača koliko ih se smjestilo uzduž šetnice, nudilo je svoje proizvode od pršuta, sira, smokava, inćuna, maslinova ulja, puževa, prisnaca, kruha ispod peke i ostalih gastro specijaliteta i raznovrsnih vina s područja Dalmacije.

Bilo je tu i neizostavno Športsko-ribolovno društvo Sipa Benkovac s čijih se gradela širio miris pečene ribe. 

Pored bogate ponude autohtonih jela i pića prezentirani su i stari izvorni zanati te pjesme, plesovi i običaji za što su bila zadužena razna Kulturno-umjetnička društva. Šetnicom su odzvanjali i zvuci sastava Trio Nandino iz Zadra, no pravo iznenađenje na sveopće oduševljenje brojnih domaćih i stranih gostiju priredila je skupina Tovareća mužika iz Sali koja je uz prepoznatljive zvuke rogova i bubnjeva bučno prodefilirala Šetnicom.