Paljenjem prve svijeće u subotu, 2. prosinca 2023. u 18 sati, na velikom adventskom vijencu na glavnom gradskom trgu pored crkve Marijana Uznesenja započet će Advent u Pagu pod nazivom „Veselimo se Božiću".

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga pripremljen je prigodni program te brojna događanja tijekom prosinca za sve uzraste. Djeca će zasigurno uživati u bogatom programu Adventa u Pagu uz brojne nastupe, koncerte, predstave i radionice te druga događanja koje pripremaju Dječji vrtić „Paški mališani", Gradska knjižnica i ostale udruge.

U ponedjeljak, 4. prosinca u DV „Paški mališani održat će se radionica izrade ukrasa za djecu i odrasle „Božićna pšenica u neobičnim oblicima" dok je u utorak, 5. prosinca na rasporedu radionica izrade božićnih čestitki „Pisana riječ ima posebno značenje". Obje radionice počinju u 16 sati.

U srijedu, 6. prosinca u Domu kulture u Pagu, u izvedbi Kazališta lutaka iz Zadra, s početkom u 18 sati održat će se lutkarska predstava za djecu „Sveti Nikola i psić koji nije znao lajati".

U četvrtak, 7. prosinca i petak, 8. prosinca u 16 sati u Dječjem vrtiću „Paški mališani" ponovo su na rasporedu dvije radionice izrade božićnih ukrasa „Maštovita Božićna čarolija" i ukrasa od gipsa „Šareni Božić".

U subotu, 9. prosinca u jutarnjem dijelu programa u Gradskoj knjižnici u Pagu održat će se „Božićna potraga", pričaonica autorice Sarah Sučić dok je u večernjim satima na Trgu Petra Krešimira IV paljenje druge adventske svijeće.

U ponedjeljak, 11. prosinca s početkom u 11 sati na istom mjestu održat će se čitanje priče „Čarobna moć božićnog kuglofa" autorice Kate Bošković. Tom prigodom uručit će se darovi za učenike 1. razreda Osnovne škole „J. Dalmatinac" iz Paga. U popodnevnim satima u Dječjem vrtiću „Paški mališani" u 16 sati održat će se radionica izrada ukrasa i svijećnjaka „Božićno svjetlo".

U srijedu, 13. prosinca 2023. u 11 sati na Trg Petra Krešimira IV stiže sv. Lucija koja se tradicionalno štuje u Pagu, a dočekat će je uz pjesmu Dječjeg zbora „Vijolice" djeca i starije skupine Dječjeg vrtića „Paški mališani" uz prigodni sajam. U popodnevnim satima u Domu kulture u Pagu održat će se dječja predstava „Riba duginih boja" s početkom u 18 sati.

U četvrtak, 14. prosinca i petak, 15. prosinca s početkom u 18 sati na raspredu su dvije priredbe „Božićni grad" i „Najljepši božićni dar" koje će u Domu kulture u Pagu izvesti učenici OŠ „J. Dalmatinac" i djeca iz DV „Paški mališani".

Božićna pričaonica „Pahuljica Mrazić" autorica Lucy Rowland i Paule Bowles održat će se u Gradskoj knjižnici u Pagu u subotu, 16. prosinca u 11 sati, a navečer u 18 sati upalit će se treća adventska svijeća.

U ponedjeljak, 18. prosinca u Domu kulture u Pagu u 18 sati, Dječji zbor „Vijolice" održat će Božićni koncert, a koncert Gradske glazbe Pag na programu je u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 19 sati.

U petak, 22. prosinca 2023. u 11. 30 sati na glavnom gradskom trgu Pagu, održat će se tradicionalno božićno druženje s građanima uz pjesmu i prigodni domjenak. Božićno druženje sa građanima zajednički financiraju Grad Pag, TZ Grada Paga i sve gradske tvrtke.

U subotu, 23. prosinca u 18 sati upalit će se četvrta adventska svijeća, a u četvrtak, 28. prosinca u 18 sati u crkvi Marijina Uznesenja održat će se Božićni koncert na kojem će nastupiti klape i glazbeni sastavi s otoka Paga.

- Bit će ovo veseli, kreativni i raspjevani Božićni Advent do sada u Pagu pa vas pozivamo da dođete i provedete ga u veselju. Ulaz na sve predstave, radionice i koncerte slobodan je za sve građane, poručili su s Paga.

Organizatori: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag