Kao i svake godine, početak adventskih događanja zakazan je na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana 24. studenog, kako bi se na ovaj datum građanima pružio poseban ugođaj. Na samom otvaranju u petak, 24. studenog, na pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupit će Toni Cetinski, a već sljedeći dan svoj veliki koncert održat će Tomislav Bralić i klapa Intrade. U prvom vikendu prosinca dogovoren je nastup Let 3, a do kraja godine nastupit će, među ostalima, Silente, Jure Brkljača, Matija Cvek, klapa Rišpet, Opća opasnost, Forum i Ivana Kindl, Madre Badessa, Vatra...

Tradicionalni novogodišnji doček organizirat će se na više lokacija, na kojemu će Zadrane i naše goste u Novu godinu veselo uvesti Jole s grupom Bolero, Ićo, Kanella i Rockatansky.

O brojnim popratnim programima bit će više riječi u sljedećim danima. Već sada se može istaknuti kako će i ove godine u njima sudjelovati zadarske škole, udruge, hoteli, institucije, a tu je i tradicionalni Đir po gradu, u kojemu će trgovine i ugostiteljski objekti na Poluotoku nuditi prigodne popuste.

Organizatori se ograđuju od mogućih promjena u programu zbog moguće više sile. U slučaju odgode pojedinih koncerata, ukoliko to bude moguće zbog rasporeda nastupa izvođača, osigurat će se novi termin tijekom trajanja manifestacije.