Na predstojećem, petom Svjetskom prvenstvu u mažoret sportu, što će se u tri natjecateljska dana održati u Športskom centru Višnjik u petak, subotu i u nedjelju, 29. i 30. rujna i 1. listopada 2023., sudjelovat će oko dvije tisuće i 800 mažoretkinja iz 14 zemalja i sa četiriju kontinenata, javlja ŠC Višnjik.

- Nastavili smo izvrsnu suradnju sa ŠC-om Višnjik i Gradom Zadrom i poslije niza velikih projekata sljedećih nas dana čeka i ovaj, zanimljivo i nadasve atraktivno natjecanje u mažoret sportu. Velikih projekata bit će još, sasma sigurno - kazala je u uvodu konferencije za novinare Željka Banović u ime organizatora predstojećeg natjecanja, Međunarodne federacije mažoret sporta i Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova.

Gospođa Banović izvijestila je i da će na Višnjiku sudjelovati timovi iz niza zemalja u kojima su prethodno održana izlučna natjecanja što je, uz ostalo, jamstvo za visoku kvalitetu cjelokupnoga programa.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, kazao je:

- Zadovoljstvo mi je i mogu izraziti zahvalnost gospođi Željki Banović i asocijacijama koje predstavlja na prethodnoj izvrsnoj suradnji tih asocijacija, Višnjika i Grada Zadra. Organizirali smo događaje na svjetskoj razini, s po nekoliko tisuća sudionika, dvorane su praktički pune cijeli dan. U prošloj godini, za informaciju, Višnjik je bio domaćin preko 400 različitih događaja, više nego ih je bilo u svim hrvatskim dvoranama zajedno. Ovu suradnju svakako ćemo nastaviti na opće zadovoljstvo.

Na kraju je Željka Banović iznijela zanimljiv podatak da će na Višnjiku sudjelovati i selekcija iz Južne Afrike čija asocijacija ima čak 30 tisuća članova i razvila je posebno atraktivan program. Iz Hrvatske će nastupiti 14 timova, a kao točku na i dodala je i informaciju da su Zadar i Višnjik ozbiljni kandidati za organizaciju svjetskoga prvenstva u 2025. godini.

Sva natjecanja na Višnjiku u petak, subotu i u nedjelju počinjat će u 9 sati.