Započelo je šesto, jesensko izdanje tradicionalne gastronomske manifestacije uz Bamboo bar na Puntamici - Zadar Street Food Festival. Kao i svake godine, i ovog puta zadarski ugostitelji na kućicama donose kombinaciju prokušanih proizvoda i hitova prošlih izdanja s novostima iz ponude ulične hrane.

Zbog lošijeg vremena odgođeni su koncerti koji su danas i sutra trebali biti održani, ali neki su primijetili kako je uz dašak vjetra i zvuk valova uživanje u hrani i piću još i bolje nego inače.

- Ove godine festival se održava u kontinuitetu 10 dana. Zbog lošije prognoze za subotu prvi koncert trebao bi biti onaj Nene Belana u nedjelju. Sljedećeg tjedna nastavljamo u jakom ritmu, a od koncerata u petak imamo Marka Kutlića, u subotu Petra Dragojevića i u nedjelju Vojka V., najavio je uime organizatora Ivan Vukša.

Posjetitelji će moći izabrati specijalitete s osam kućica, manje-više stalnih sudionika manifestacije. Ovog puta nema ponude veganske hrane, koja ima jedan krug svojih poklonika, ali nakon nešto slabijeg interesa na prošlom festivalu ovog puta nude se isključivo mesni meniji.

Ekipa Burgers&More pripremila je čak pet različitih burgera. Uz klasični „Simple Burger", sa slaninom, kapulom, Cheesy Burgerom tu je i Spicy Jack burger s prženom slaninom, rajčicom s grilla i domaćim umakom. Uz burgere izvrsno prianja pomfrit od batata, posebice onaj s grana padanom i umakom od tartufa, kojemu dajemo čistu desetku.

Feral stret food uz burger od piletine, Royal burger i svoje specijalni Feral s karameliziranim povrćem, nudi tri vrste tortilla (tuna, slanina, nuggets). Poma Food Boutique pripremio je pizze Pepperoni, Fureštu, Margheritu, Talijanku i Istrijanku, koje se mogu na istoj kućici zaliti Spring Spritzom od gina, situpa bosiljka i jagode te tonika.

Tasty Chicken House specijalizirao se, kako mu ime kaže, za zanimljive varijacije s piletinom, a uz Tortilla Chicken i Smokey Chicken Burger u oči (i nepce) upada i Greek Freak Chicken burger, kojemu svježinu daju feta sir, matovilac i domaći jogurt umak. Maguro street i ove godine donosi azijsku uličnu hranu - Satay plietinu, Karaage piletinu i azijski burger od tune.

Naravno, niti jedan ovakav festival ne može proći bez prepoznatljivog vozila Picnic mingle&fun, s menijem koji prati svjetske trendove, naslanjajući se na autohtone namirnice. Oni koji vole slatko, ili žele nadograditi osnovni meni, svu silu specijaliteta donosi Bob Rocks.