U organizaciji TZ Grada Zadra u četvrtak će nastupiti Neno Belan sa svojim Fiumensima na igralištu Zgon u Diklu.

U skoro četiri desetljeća karijere na glazbenoj sceni Belan je najprije s Đavolima, a kasnije s Fiumensima, ovjenčan brojnim diskografskim i festivalskim nagradama. Posljednju od njih osvojio je prije nekoliko dana na 26. Večeri dalmatinskih šansona u Šibeniku, gdje je njegova pjesma „Crni biseru", u izvedbi s Đanijem Stipaničevom i klapom More pobijedila po glasovima publike i žirija. Unatoč tome, Belan i dalje najvećom nagradom drži poseban odnos s publikom, koja jednako dobro prihvaća stare i nove pjesme.

- U Diklu ćemo napraviti jednu pravu zabavu, dobru atmosferu u kojoj će svi moći uživati. Oni malo stariji, a možda i mlađi, sigurno će se sjetiti pjesama objavljenih na prvom albumu s Đavolima 1986. godine, ali i ovih novijih kao „Jube moja znaj". Lito još traje, uživajmo dok možemo, poručuje Belan pred dolazak u Zadar

Splitski kantautor s riječkom adresom ovog je ljeta već nastupio u Petrčanima, gdje je napravio pravu ljetnu feštu. Trebao je ranije stići i na Zgon, ali je koncert zakazan za 6. kolovoza tada otkazan zbog lošeg vremena. 

Ulaz na Belanovu feštu je besplatan.