Zavičajni klub „Janko Mitrović" iz Zelengrada, udruga koja nastoji sačuvati običaje bukovačkog i ravnokotarskog kraja organizirajući razne kulturne, gastronomske i sportske manifestacije, i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju 14. "Prisnac fest" Zelengrad 2023.

Događanje se održava u subotu 19. kolovoza 2023. godine sa početkom u 16:30 sati.

U sklopu manifestacije predviđena su razna događanja i to: izložba fotografija, predavanje i okrugli stol, natjecanje u pripremanju "Bukovačkog prisnaca", degustacija izvorne zdrave hrane bukovačkog kraja, olimpijada starih sportova te bogat zabavni program. Naravno, neizostavan specijalitet su i pečeni volovi s ražnja, ove godine čak tri.

U sklopu Prisnac festa istog dana održat će se 10. tradicionalna biciklijada „Provozajmo se kroz Bukovicu". Okupljanje sudionika biciklijade bit će u 12 sati ispred zavičajnog doma Janka Mitrovića u Zelengradu.

Kružna staza koja ide na Vilinu dolinu, kameni ledenjak pa Kunovac, Visibabu dužine je 32 kilometra i 570 metara visinaca, kreće se djelom po asfaltiranom a djelom po makadamskom putu. Obavezna oprema za biciklijadu je kaciga! Za prijave i informacije javite se Željku na broj 091 893 1788.