Nema gdje se ne slavi blagdan Velike Gospe. Tako je na Vrgadi najavljena proslava na Trgu hrvatskog viteza Elia Banova, s početkom u 20 sati.

Posjetitelji mogu na Vrgadu doći besplatnim brodskim prijevozom iz luke Pakoštan u 19.30. Očekuje ih prigodni kulturno-zabavni program, uz koncert i tradicijske pjesme i plesove. Naravno, bogata gastronomska ponuda te uživanje u predivnom ambijentu povijesne jezgre Vrgade.

Prijevoz za natrag je također osiguran, a može se ići u 23.30 sati te u 1.30.

Isto tako, za one koji ne mogu doći tad, a zanima ih ljepota Vrgade, mogu se javiti na interpretacijsko vođenje Vrgadom, koje se održava svake srijede kroz kolovoz u 18 sati, ispred galerije Palmina.

„Upoznaj, nauči i sanjaj"  je slogan Šetnje Vrgadom, koju već drugu godinu zaredom, poklanjaju iz društva Skuti materini, svim posjetiteljima i zaljubljenicima u Vrgadu, uz pokroviteljstvo TZ Općine Pakoštane.- Iz tjedna u tjedan, iz sezone u sezonu, naše grupe šetača postaju sve brojnije, a ono što najviše raduje jest ponovno vidjeti ista, draga i već poznata lica koja govore da im Vrgade nikad nije dosta i kako ih uvijek nanovo oduševljava otkrivati njezine (nove) skrivene tajne. Neki su s nama šetali i prošlu godinu, a neki šetaju s nama svaki tjedan. Vrgada je škrinja s neprocjenjivim blagom i njom bi se moglo šetati satima, otkrivajući mnoštvo priča, skrivenih kutaka, doživjeti beskraj inspirativnih trenutaka i prizora, napisali su organizatori iz Kulturno-umjetničkog društva Skuti materini Vrgada na društvenim mrežama, gdje se ujednp mogu i sazanati dodatne informacije.