Treće izdanje Zadar Sunset festivala počinje za nekoliko sati. Od danas pa sve do 2. kolovoza na Pozdravu Suncu očekuje se više od 2000 ljudi dnevno. Najviše ulaznica u sustavu Entrio.hr prodano je u Sloveniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Austriji te Hrvatskoj.

- Zadar Sunset festival potreban je zadarskom turizmu. Ovakav jedan velik događaj prava je prilika za promociju našeg krasnog grada. Zalazak Sunca je brand grada Zadra, izjavio je direktor turističke zajednice grada Zadra, Mario Paleka.

Organizatori festivala, koji se održava uz veliku podršku turističke zajednice grada Zadra, jutros su se sastali s predstavnicima medija na samoj lokaciji.

- Gotovo je sve spremno za sam početak festivala koji svi s nestrpljenjem očekujemo. Produkcijske pripreme traju već danima, a sama oprema stigla je u čak 4 velika tegljača, izjavio je Sven Vlahoviček iz BSH Events.

Večeras na festivalu nastupaju DJ zvijezde Paco Osuna i Stacey Pullen, a pravu priliku da se dokažu pred zadarskom publikom dobili su i domaći DJ-evi, Armando i Mony.

- Posebnost ovog festivala je izvrsna suradnja s lokalnom zajednicom. Drago nam je da u našem gradu imamo priliku biti suorganizatori jednog ovako velikog međunarodnog događaja. Zadar ovim festivalom stavljamo na mapu svjetskih gradova s izvrsnom ponudom urbane glazbe, izjavila je Nina Begonja iz Selected Croatia.

Druge festivalske večeri, sutra, 1.kolovoza nastupaju zvijezde Joris Voorn i Flashmob te domaće snage Funky V i Aldo Morro.

- Drago mi je da mogu nastupati pred mojom zadarskom publikom. Nas domaće DJ-eve posebno veseli nastup s velikim svjetskim zvijezdama. Na dan nastupa, od samog jutra, kreću pripreme za isti. Najbitnija je energija DJ-a i povezanost s publikom. Najveće uzbuđenje dolazi pri ulasku na samu pozornicu i pogleda na presretne ljude koji plešu na tvoju muziku, dodao je DJ Aldo Morro.
Trećeg dana festivala nastupat će Roger Sanchez i britanska zvijezda Mark Knight, a prije njih festival će započeti Ivan Mastermix te Alvize B2B Groove Masters.

Ulaznice za Zadar Sunset festival mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.