Danas počinje Fish Food & More festival na otoku Pašmanu, a ovo je drugo izdanje festivala posvećenog ribi i morskoj baštini Pašmana, koji je pokrenula TZ Općine Pašman, a ove godine traje više dana, od 28. srpnja do 4. kolovoza.

Ove godine festival se održava u više otočkih mjesta i traje nešto dulje, a program je zabavnog i edukativnog karaktera, uz nezaobilazno gastro putovanje.

Jedan od glavnih ciljeva festivala je poticanje korištenja ribe u svakodnevnim jelovnicima kao i upoznavanje s tradicijom.

Program počinje u Ždrelcu, gdje će se danas u 20 sati održati morska radionica za djecu, pod vodstvom Ivane Medić, dok u 22.30 počinje Gastro event uz poznatog zadarskog kuhara Tomislava Karamarka. Za glazbu i večernji program će se pobrinuti klapa Iskon.

U nedjelju, 30. srpnja s početkom u 21 sat, Dobropoljani, posjetitelji će imati priliku pogledati predstavu Roko i Cicibela. Riječ je o predstavi, koja je proizašla iz pera Miljenka Smoje, a nastala je kao diplomski rad magistra glume Ivana Baranovića.

Idući dan, mjesto Neviđane će ugostiti Ivanu Medić, koja će održati Salt for soul radionicu za odrasle u 20.30 sati. Tema radionice je more i sve ono što more pruža. Sudionici će se okušati u pravljenju pilinga od morske soli. Prijave su ograničene, a zainteresirani se mogu javiti na broj +385 98 956 5472.

Mrljane će 1. kolovoza u 8.30, uz Ivanu Longin, imati radionicu pletenja krka, pandula i bokobrana, na kojoj će se učiti tradicionalni načini izrade. Banj 3. kolovoza iščekuje ekološku predstavu Keko Eko u 20.30. Predstava je edukativnog karaktera te uz pjesmu uči djecu o zaštiti okoliša.

Festival završava 4. kolovoza na Pašmanu još jednom morskom radionicom uz Ivanu Medić te gastro event i sajam otočkih proizvoda. Klapa Cambi će pjesmom uveličati zatvaranje Fish Food & More festivala.