U sklopu kulturne manifestacije „Dani Silbe", koja se svakog ljeta održava u kolovozu, najavljen je koncert glazbene grupe TBF te DJ duo Glazbena kuhinja iz Zagreba.

Koncert je predviđen za nedjelju, 13. kolovoza u 20 sati, a na društvenim mrežama stavljen je raspored brodskih linija, kojima se može doći do Silbe.

Ovaj tjedan su već održali Edukaciju o ljekovitom i aromatičnom bilju Otoka te Edukaciju Zaštite otoka Silbe od požara, koju su vodili iz DVD Silba.

Korisne edukacije tako nastavljaju i do kraja tjedna, a od sutra pa do nedjelje održava se Škola plivanja za plivače, koju će održati Klub daljinskog plivanja Silba, trenerice Ana Milišić i Tia Batinić, uz asistenciju Marte Sorić i Paule Bolfan.

Napomena za sudjelovanje u radionici je da djeca moraju biti dobri plivači, poželjno da su stariji od 5 godina.

- Mole se roditelji da djecu pripreme na adekvatan način tekućinom (voda) i zaštitnim kremama, poručuju organizatori.

„Dani Silbe" su dio projekta „Silba Vibra 2023", koji se izvodi od 1. ožujka pa di 1. studenog na Silbi. Nositelj projekta je Izvorna folklorna skupina Silba, a partneri su Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe Samotvorac i Klub daljinskog plivanja Silba.

Aktivnosti projekta sufinancirane su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Grada Zadra, Zadarske Županije i Turističke zajednice mjesta Silba