- Doživite naše jedinstveno ribarsko selo pod punim mjesecom, tako Kali ponosno najavljuju Kualjske ribarske noći, odnosno Tunuaru, njihovu prepoznatljivu i posjećenu manifestaciju, koja će se održavati od 27. do 29. srpnja.

Ovaj događaj najviše krasi defile ribarskih brodica uz bogatu ponudu jela od tune, koja lokalnim i stranim gostima pruža autohtonu iskustvo. Naravno, ne izostaje ni glazba, koja prati razna ribarske igre (nošenje kašeta, povlačenje konopa) te natjecanje u spremanju brudeta. Tu su i prikazi ribolovnih vještina te izložba maketa ribarskih brodova Tomislava Vitlova.

Službeno otvorenje je sutra, 27. srpnja. Rano popodne, u 14 sati, održava se promocija dječje slikovnice „Putovanje Srdele Dele", autorice Sarah Stručić. Slikovnica je nastala na inicijativu i narudžbu Općine Kali, a izdano je 250 primjeraka, koji će bez naknade ići djeci. Autorica je bila motivirana upravo kaljskom ribarskom tradicijom te je na ovaj način željela prenijeti priću o najribarskijem mjestu na Jadranu.

U 18 sati počinje gastronomska ponuda ribe, Dan tune „Jedi što vrijedi", u kojoj je naglasak na tunu. Već u 18.30 počinju Ribarske igre. Za glazbu je taj dan zadužen sad već poznati zadarski bend, Pink Noise.

U petak od 18 sati se nastavlja gastro ponuda, prilika da se probaju razne delicije, koje će biti uvertira u natjecanje u kuhanju brudeta. Natjecat će se 22 ekipe, što je dosad najveći broj, budući da i svaka ekipa ima od 5 do 10 članova. Nagrade očekuju tri najbolja brudeta, a radi se o siru i gajbama pive - skormno i otočki. Od 21 sat počinje glazbeni program pod palicom DJ Bege.

Subota donosi defile ribarskih brodica u 13 sati, morski prizor kojim se diče Kualjani. Večer će proći u notama Dražena Zečića i grupe Banana, koji će zatvoriti manifestaciju.

Isto tako, tijekom fešte, umjetnica Ana Kolega će izrađivati 12 metara dugi mural, koji će biti nastavak prošlogodišnjeg, a šetnica Artina će time dobiti lijepi diptih prepun boja, koji će zasigurno plijeniti pozornost posjetitelja.