Na zadarskom Forumu 17. kolovoza priredit će se spektakularan koncert u povodu 30. godišnjice smrti Tomislava Ivčića. Na događanju nazvanom „Tomislav Ivčić... 30 godina nakon". Na velikoj pozornici, uz izravan prijenos na HRT-u i Hrvatskom radiju, Ivčićeve pjesme u novim aranžmanima Saše Miočića izvest će Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Vlado Kalember, Mladen Grdović, grupa Forum, Ive Županović, Marina Tomašević, Jure Brkljača, klapa Munita te Davor Pekota i klapa Niko.

-Ovaj koncert je emotivan događaj za našu obitelj, kojim će se obilježiti 30. godišnjica smrti, ali i 70. godišnjica njegovog rođenja. Ne želimo naglašavati tugu zbog njegovog preranog odlaska, želimo podsjetiti na njegovu mladost koju je dao ovom gradu, pokazati što on danas znači njegovim sugrađanima i onima koji su se rodili nakon njega, što to još uvijek teče ovim ulicama. Moj otac bio je inspiracija za mnoge ljude, njegove pjesme i danas žive i vjerujem da će „i kad ne bude nas bilo, pivat će se pisme naše", rekla je na predstavljanju događaja u Providurovoj palači njegova kći Izabela Ivčić Vrtar.

Program je uime organizatora Zadar Eventa predstavio Igor Bačić. Zahvalio je svim sponzorima, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, turističkim zajednicama, koji su omogućili da koncert bude besplatan, kao i Zvonimiru Sunari Sukiju i Eriku Pavinu, koji su dali velik obol u organizaciji. Podršku organizatorima dali su zadarski gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin i direktori gradske i županijske TZ Mario Paleka i Mihaela Kadija.

Umjetnički direktor festivala Davor Pekota rekao je kako se uspjelo okupiti respektabilna imena hrvatske glazbene scene, a posebna vrijednost bit će bend sastavljen od zadarskih glazbenika te 12 gudača Zadarskog komornog orkestra.

- Uzeli smo esenciju tih pjesama, malo ih izmijenili ali i ispoštovali melodije koje svi znamo pjevati, objasnio je Saša Miočić.

Neno Stojaković rekao je kako će pozornica biti decentna, kako se ne bi skrenula pažnja s Ivčićevih pjesama, a bit će postavljena desno od Sv. Donata, na mjestu na kojemu je bila za papinog posjeta Zadru. Na taj način otvara se mogućnost da svi posjetitelji na Forumu mogu vidjeti što se na njoj događa. Poseban ugođaj dat će osvjetljenje cijelog Foruma, koje će se napraviti u suradnji sa HRT-om.
Koncert će se s nešto izmijenjenim sastavom glazbenika ponovno održati 2. studenog u Lisinskom u Zagrebu.