Tjedan pred nama donosi novi niz raznovrsnih događanja na području Općine Starigrad.

Tako će se u ponedjeljak 17. srpnja u Starigradu održati Fešta od daganja, još jedno gastro događanje u sklopu 2. faze projekta Okusi baštinu, kada će ponovno morske specijalitete za posjetitelje pripremati Renato Kraljev. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

U utorak 18. srpnja, ispred crkve Rođenja BDM u Selinama, održat će se koncert ženske klape Kandelora. Srijede su i ove godine rezervirane za akustične svirke na plaži Jaz, a ovogodišnje glazbene ljetne večeri na ovoj lokaciji počinju nastupom zadarskog benda Zoom Acoustic Experience 19.srpnja.

U četvrtak 20. srpnja idemo u Tribanj-Kruščicu na kazališnu predstavu za djecu Šareni svijet, dok će se u Starigradu od 20. do 22. srpnja održavati tradicionalna prodajna izložba domaćih proizvoda Domaće je najbolje sa izlagačima iz raznih krajeva Hrvatske.

Još jedno izdanje Ribarske feštice slijedi u petak 21. srpnja u Starigradu, a u nedjelju 23. srpnja najmlađe ljubitelje ljetnog kina na plaži Jaz očekuje animirana avantura Čudesan svijet.

Sva događanja počinju u 21.00h uz slobodan ulaz za posjetitelje.

Posjetiteljima Pakleničke rivijere na raspolaganju su i tri izložbena postava. Tako ljubitelji filmova o Winnetouu mogu posjetiti spomen prostor u sklopu Bluesun turističkog naselja Alan u Starigradu, otvoren od ponedjeljka do subote od 11.00-12.00h te od 17.00-18.00h.

U etno kući Marasović u istoimenom zaseoku smještenom neposredno pred ulazom u Nacionalni park Paklenica moguće je upoznati mirila, jedinstvenu kulturnu baštinu podvelebitskog kraja i Hrvatske., nakon čega se posjetitelji mogu uputiti i u obilazak lokaliteta u planinskom zaleđu, za što su uređene i označene dvije poučne pješačke staze u Starigradu i Ljubotiću. Izložbeni postav Mirila-počivala duša u etno kući Marasović posjetiteljima je na raspolaganju svakodnevno od 14.00-21.00h.

Tu je i Podzemni grad Paklenice, novi posjetiteljski centar Nacionalnog parka Paklenica, u kojemu posjetitelji mogu na moderan i zanimljiv način upoznati prirodnu i kulturnu baštinu Paklenice i Velebita.