Ove godine obilježava se 30 godina od preranog odlaska Tomislava Ivčića, poznatog hrvatskog skladatelja i pjevača. U suradnji s obitelji, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, pokrenula se realizacija velikog koncerta koji će se održati 17. kolovoza na zadarskom Forumu, ispred crkve sv. Donata.

Koncert će izravno prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio s početkom u 21 sat, a ulaz na koncert će biti slobodan za publiku.

Ipak je Tomislav Ivčić počasni građanin zadra što mu je dodijeljeno posthumno.

Da se zasigurno radi o koncertu koji će imati visoku umjetničku razinu dokazuje činjenica da su svoje nastupe potvrdili sljedeći izvođači: Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Jure Brkljača, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Mladen Grdović, grupa Forum i dr.

Za aranžmane i orkestar će biti zadužen Saša Miočić, poznati zadarski glazbenik, glazbeni producent i aranžer. Orkestar će činiti osmeročlani bend sastavljen od vrhunskih glazbenika kojemu će biti pridodan poznati zadarski komorni orkestar sačinjen od 18 gudača s kojim inače ravna maestro Ivan Repušić.

Za scenografiju će biti zadužena tvrtka PLAN B odnosno, poznati zadarski scenograf Neven Stojaković, od tehnike će na raspolaganju biti: veliki razglas, rasvjeta sa 70 uređaja, aluminijska konstrukcija s krovištem, led ekrani od 30 m2 i Sv. Donat kao moguća dodatna pozicija za projekcije.