U čast velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ove godine bit će niz događanja u sklopu umjetničkog projekta „Trag u beskraju". Manifestacija će 5. godinu za redom imati prigodan i bogat program kojima se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića, koji je tijekom bogate glazbene karijere ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti.

Središnji događaj je svakako koncert na rivi koji je otvoren za javnost, a to je ujedno i vrhunac glazbeno-umjetničkog projekta. Cilj manifestacije je podsjetiti na ljepotu osjećaja sreće i radosti koju Oliverove pjesme izazivaju.

„Trag u beskraju" započet će tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije „Korčula" u srijedu 26. srpnja koji će isploviti iz Splita u 17:30 za Oliverovu Vela Luku. Nastupit će Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo. Svi koji kupe kartu za ovaj trajekt imat će priliku uživati u pjesmi i veselju poznatih izvođača koji će pjevati Oliverove pjesme.

U četvrtak, 27. srpnja u 21:30 je otvorenje izložbe „Oliver privatno" u dvorani Glazbene škole „Oliver Dragojević", a na istoj lokaciji je u petak 28. srpnja u 21:30 promocija knjige nota „Oliver i Zdenko" čiji autor je Ante Gelo.

Kao i prošle godine, 29. srpnja na pontonu ispred rive je središnji događaj programa - koncert „Trag u beskraju". U čast Oliveru pjevat će Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. Putem direktnog prijenosa na HRT-u od 21:30, gledatelji ispred malih ekrana će također moći pratiti centralni koncert manifestacije.

Nedjelja 30. srpnja je rezervirana za koncert „Kad mi dođeš ti", autorsku večer Vinka Barčota, s početkom u 21:30, na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia . U ponedjeljak 31. srpnja, od 21:30 na pijaci crkve Sv. Josipa, manifestacija završava koncertom „Povedi me" Jasne Zlokić.