Benkovačke ulice i središte grada u nedjeljno predvečerje ponovno su bile mjesto koje je vrijedilo pohoditi, jer se održavala tradicionalna gastro manifestacija pod nazivom Ravnokotarska fišijada.

U organizaciji Turističke zajednice Ravni kotari Benkovac i Grada Benkovca ova manifestacija okupila je brojne građane, turiste i posjetitelje iz drugih gradova i mjesta koji su se ili natjecali u pripremi fiš paprikaša ili su došli probati ovu deliciju koju su pripremali pravi majstori kuhinje. Tako je, prema riječima direktora TZ Ravni kotari Vanje Čvrljka, na natjecanju sudjelovala 31 ekipa koji su pripremali jela od slatkovodne ribe.

Benkovačka ravnokotarska fišijada, manifestacija s puno pjesme i veselja spaja ovaj slatkovodni baranjsko-slavonski specijalitet s mediteranskom tradicijom, a u nadmetanje se na glavnom benkovačkom trgu i duž ulice Ante Starčevića tako nađu u nadmetanju Kotarci i Dalmatinci, sa Srijemcima, Baranjcima i mnogim drugima.

Jela je ocjenjivao poseban žiri na čelu s Arpadom Šipecom, vlasnikom popularne zalogajnice ribljih delicija na izlazu iz Suze prema Zmajevcu u Baranji
(kod Belog Manastira).

Nakon pomnog kušanja svih pripremljenih jela žiri je odlučio tko je spravio najbolji fiš paprikaš na ovogodišnjoj Ravnokotarskoj fišijadi.

3. mjesto osvojila je ekipa „Udruge hrvatskih branitelja HVO Zadarske županije", nagradu im je uručio gospodin Arpad Šipec.

2. mjesto osvojila je ekipa „Morski vuci", kojima je nagradu uručio Vanja Čvrljak, direktor TZ Ravni kotari.

1. mjesto osvojila je ekipa „NK Belišće veterani" iz Belišća, a nagradu im je uručio Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca.

Nakon proglašenja pobjednika 16. Ravnokotarske fišijade okupljeno mnoštvo građana, turista i posjetitelja zabavljao je na centralnog gradskom trgu glazbeni sastav „Berde Band" iz Slavonskog Broda.