U Benkovcu će se u sklopu programa proslave Dana Grada Benkovca u utorak, 13. lipnja 2023. godine s početkom u 21:00 sati na Trgu domovinske zahvalnosti održati 12. po redu Festival mladih pjevača Benkovac fest uz nastup mladog zadarskog pjevača Jure Brkljače.

Benkovac fest koji se nije održavao proteklih 7 godina ponovno se vraća na program Benkovačkog kulturnog ljeta kao jedan od zanimljivih glazbenih događaja kojemu je cilj prvenstveno promocija glazbene kulture i jedna od mogućnosti talentiranoj djeci i mladim pjevačima iz Benkovca i okolice pokazati svoje pjevačke sposobnosti. 

- Kako ovaj događaj zaokuplja pažnju prvenstveno djece i mladih, vjerujemo kako će glavni gradski trg toga dana biti dobro posjećen. Prilika je mladim glazbenim talentima vidjeti i družiti se s mladim zadarskim pjevačem Jurom Brkljačom koji će u nastavku večeri održati svoj koncert. Vjerujemo kako će netko od natjecatelja na festivalu mladih pjevača Benkovac fest jednoga dana možda ostvariti svoju glazbenu karijeru, navode iz gradske uprave.