Nova glazbeno, dramsko plesna produkcija zadarske Plesne udruge Gesta pod nazivom „Ko?autor", premijerno će u HNK Zadar u ponedjeljak 5. lipnja, s početkom u 19 sati, ispričati priču o prijateljstvu, stvaranju, predanom radu kroz ljubav prema umjetnosti.

- Rad s djecom osim plesnog pedagoškog rada i djelovanja, plodno je tlo za ekspanziju mojih snova. Ova predstava je upravo to - ples koji je primaran u mom radu i moja prva ljubav, ali i glazba koja me oblikovala kroz odrastanje uz priče koje su uvijek pronalazile put do papira na kojem se stvarao novi svijet za moj rad u Gesti. S obzirom da se radi o mjuziklu, songovima sam ispričala djelove priče, uz sjajnu glumačku postavu i cijeli plesni ansambl Geste, kaže autorica svih Gestinih predstava, umjetnička voditeljica Nena Jurišić.

Jurišić je ovog puta autorica predstave, songova i koreografkinja, dok je sjajan tekst napisala nagrađivana glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina. Sanja je ujedno i režirala ovu predstavu.

- Koja je formula uspjeha i postoji li, a da ne izaziva frustracije? Ono što smo dosad naučili je da biti uspješan a ne imati prijatelja i biti emotivno zapušten, nije opcija koju bismo izabrali. Mi u Gesti duboko vjerujemo da smo jedni drugima podrška kako u poslu tako i u privatnim životima, te tako znamo da je prijateljstvo najvažniji odnos kojeg možemo izgraditi kroz život,a to je uspjeh, kaže Grgina.

U predstavi glume sjajni mladi glumci Kazališta lutaka Lino Brozić i Dominik Karakašić, uz dječaka glumca Marka Trošelja. Aranžmane i glazbu potpisuje Renato Babić, a scenografiju Robert Košta. Kostimografiju potpisuje Nataša Perović, rekvizite Adriano Košta, ton majstor je kao i uvijek Darko Predragović Dabi, a majstor svjetla Frane Papić.