Solana Pag i ove godine za sve zainteresirane organizira edukativne radionice na otvorenom poznatije pod nazivom „Jutra u poljima soli". Ovaj turističko-edukativni doživljaj uključuje organizirani obilazak polja soli i branje cvijeta soli, a sve to uz stručno vodstvo i mnoštvo novih znanja.

Edukativne radionice na otvorenom kreću od 1. lipnja 2023. ( termini početaka radionica od 7 sati ujutro), a broj posjetitelja u pojedinom obilasku je ograničen, stoga je obvezna prethodna najava koja je moguća ispunjavanjem online prijave klikom na slijedeći link.

Na radionicama se možete upoznati s povijesti Solane Pag, načinu proizvodnje soli nekada i danas te o sastavu, kvaliteti i važnosti soli. Radionice se provode uz kompetentno vodstvo, a uključuju razgled bazena, pratećih zapornica i kanala. U ponudi su dvije edukativne radionice. Jedna radionica uz stručnu priču i pratnju nudi šetnju do bazena, pokazivanje soli (sitna, krupna i solni cvijet ) tijekom koje posjetitelji mogu usporediti različite vrste soli te opipati i okusiti sol i solni cvijet, probati i osjetiti razliku, a druga je uz sve navedeno nadopunjena i skupljanjem soli uz asistenciju iskusnog djelatnika Solane Pag.

Ovo je prilika za sve koji uz stjecanje novih znanja i iskustava vezanih uz sol te ekološku mrežu u čijem sastavu je Solana Pag, žele uživati i u jedinstvenim prirodnim ljepotama ovog područja.

Edukativna radionica bez skupljanja soli traje oko 60 minuta, a sa skupljanjem oko 90 minuta na ovoj lokaciji.

U slučaju nejasnoća s ispunjavanjem online prijave kontaktirajte nas putem maila:
[email protected].

Posjet „Jutrima u poljima soli" je i prilika za posjet BUTIGI SOLI na lokaciji Solane Pag Svilno b.b. 23250 Pag u kojoj radnim danom u vremenu od 8 do 18 sati možete nabaviti sve proizvode naše najveće solane i članice Udruge poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod" te nositeljice oznake HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD.

O Udruzi poslovni klaster„Hrvatski otočni proizvod" i oznaci HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD:

Kao što je od prije poznato Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokretač je projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom "Hrvatski otočni proizvod" koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. U projektu za sada sudjeluju proizvođači s 24 hrvatska otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) te poluotoka Pelješca. Radi se o proizvođačima prehrambenih (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkih i odjevnih proizvoda te suvenira i promicateljima nematerijalne baštine.