U organizaciji udruge "Super 8", koja okuplja štovatelje sedme umjetnosti, ovaj vikend 5. i 6. svibnja u prostorijama DKC-a KINO u Sv. Filip i Jakovu održava se 6. Fjaka Film Festival, gdje će svi filmoljupci i ljubitelji dobre svirke imati priliku uživati u projekcijama hrvatskih horor filmova "Stric" i "Zora", gostovanju mladih redatelja filma "Stric" Andrije Mardešića i Davida Kapca, izložbi fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova, ali i koncertu bendova "Kojoti" i "Kamp kućice".

Tako nas nakon projekcija relavatnih hrvatskih horror filmova, u petak, 5. svibnjaočekuje koncert benkovačkog punk benda "Kamp kućice", a u subotu 6. svibnja koncert kultnog hrvatskog rock benda "Kojoti".

Sto milja daleko od nje", "Razuzdan i lud", "Izgubljen u svemiru", "Hodala je pola metra iznad zemlje", "Zajaši zmaja", "Halucinacija" i "Trese, lupa, udara" - samo su neki od velikih hitova koje su Kojoti prašili tijekom 90-ih na ovim prostorima, kada su i objavili tri studijska albuma - "Kojoti" iz 1995., "Halucinacija" iz 1996. i "Sex Disco Kung Fu" iz 1998.

Ostavljajući publiku bez daha i pokazujući da je kemija među njima i dalje živa nakon velikog povratka na scenu, Kojoti su nedavno isporučili novo studijsko izdanje "Sve je pod kontrolom?" koje je odmah po objavi kod svih kritičara ocijenjeno kao jedno od najboljih izdanja godine. Nastupi Kojota uživo zaista su impresivni i posebna su atrakcija kojom bend svaki put iznova oduševi publiku, od klupskih svirki do nastupa na velikim dvoranskim i open-air festivalima.

Kamp Kućice su četveročlana punk rock grupa iz Benkovca. Pojavili su se, krajem 2015. godine iz podruma grada Benkovca kao proizvod četiri entuzijasta koji su htjeli raditi anti-servis glazbu u skladu sa svojim sposobnostima sviranja instrumenata. Punkerski izričaj se najviše osjeti u pristupu sviranju i nastupu - jednostavni, britki, sažeti tekstovi koji ne nude odgovore ni rješenja za životne dileme, neuspjehe i situacije. Kao još jedna ekskluziva ovogodišnje FJAKE, Kamp Kućice predstavit će svoj prvi album upravo u Sv. Filip i Jakovu.

Inače, Fjaka Film Festival je nastao prema ideji Udruge Super 8, male skupine lokalnih entuzijasta, ljubitelja fotografije i filmofila, koji su na taj način željeli oživjeti mjesnu kino dvoranu, ali i ukazati na bogatstvo i relevantnost filmske umjetnosti, kao i revitalizirati običaj odlaska u kino ali u sve to uklopiti i dobru svirku. Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Festival se održava po pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov te udruge "Napredak".


PROGRAM

Petak, 5. svibnja

18:30 Otvorenje: izložba fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova

19:30 The Last Well (2012), 20 min

20:30 Stric (2022), 104 min

(Razgovor s autorima filma D. Kapcem i A. Mardešićem)

22:30 Svirka: Kamp kućice (BK)

Subota, 6. svibnja

18:30 Otvorenje: izložba fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova

19:30 Humbara (2020), 8 min

The Haunted Theatre (2020), 2 min

Unknown (2021), 4 min

20:00 Babajanja (2022), 15 min

20:30 Zora (2020), 120 min

22:30 Svirka: Kojoti (ZG/VK)

Ulaz na sve sadržaje je besplatan.