Zbor OŠ Šime Budinića četvrti put sudjelovao je na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva - FDGS, koji se već tradicionalno održava u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održava. Svake godine vraćali su se svojim kućama s nagradama, no ove godine imali su definitivno najuspješniji odlazak u Zagreb.

Mladi Zadrani u Zagrebu su osvojili 1. nagradu u kategoriji Školske mjuze, kao i 1. mjesto u kategoriji Mladi autori.

U kategoriji Školska mjuza zbor je otpjevao popularnu skladbu „I`ll be waiting" autora Ciana Ducrota, danas vrlo popularnu skladbu među mladima, koju je vokalno-instrumentalno sa školskim sastavom obradio njihov profesor glazbene kulture Tomislav Pehar.

U kategoriji Mladi autori zastupljena su djeca i njihova autorska dostignuća. U toj kategoriji predstavio se Lovre Magazin, učenik sedmog razreda, sa svojom skladbom „Putujem Europom", za koju je sam napisao kako tekst tako i glazbu, a harmonizirao ju je i aranžirao njegov profesor Tomislav Pehar, uz pratnju školskog sastava: Šimun Gauta (akustična gitara), David Štulina (električna gitara), David Šušak (klavir), Nikola Mikulić (udaraljke) i Matej Jurišić (udaraljke).