Zadarska klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom "Sirena s otoka" kojom najavljuje skorašnji izlazak novog albuma. 

Autor glazbe i teksta i ovog je puta član klape Vjekoslav Šuljić, koji se u ovoj pjesmi predstavio u sasvim drugačijem, za klapu netipičnom glazbenom izričaju. „Sirena s otoka" i glazbom i tekstom priziva nadolazeće ljeto i predstavlja odmak od balada po kojima je klapa Munita prepoznatljiva. 

Glazbeni aranžman je djelo sjajnog zadarskog aranžera Jere Šešelja, što je druga njegova suradnja sa klapom. On je uspješno spojio reggae i ska elemente i ritmove sa višeglasjem koje je za klapu Munita prirodni glazbeni jezik. Glazbeni spot djelo je splitskog autora Matka Petrića.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas). Glazbeno djelovanje klape Munita od početka je obilježilo djelovanje u više glazbenih pravaca - od tradicijske a capella klapske pjesme, pa sve do instrumentalnih autorskih skladbi sa modernim glazbenim aranžmanima.

Klapa je uspješno surađivala i sa mnogim velikim imenima zadarske i hrvatske estradne scene, poput Mladena Grdovića, Tedija Spalata i Đanija Maršana. Za svoj su rad nagrađeni nizom glazbenih nagrada na mnogim festivalima. Autorski rad Munita će ove godine okruniti novim albumom čije je izdavanje predviđeno nakon ljeta, a sve će to popratiti i veliki koncert u HNK Zadar početkom studenog kojim će klapa Munita obilježiti 10 godina glazbenog djelovanja.