Otvoren je Zadar Street Food Festival! Na atraktivnoj lokaciji Beach bara Bamboo sljedećih deset dana nudit će se vrhunske delicije inovativne i moderne gastronomije, glazbeni koncerti domaćih zvijezda i atmosfera događaja prvog reda do mora.
Prepoznatljive specijalitete ulične hrane, koja ne uključuje samo burgere, već i kreativno složeni „finger food” iz svih krajeva svijeta, ove godine nude Maguro street, Burgers & More, Feral house, Picnic mingle & fun, Poma food botique, Bob rock`s wafle house, The Botanist food, a sve to zalijevat će se pićima u Bamboo baru i na štandu Zadar wine festivala.
– Za razliku od prošlih godina, ovog puta nećemo raditi stanku tijekom tjedna već ćemo odraditi 10 dana u kompletu. Hrana se nudi u šest tipskih kućica, i ove godine imamo slatko-azijska jela, a tu je prvi put i Botanist, za goste koji su se žalili da nije bilo ponude za vegane i vegetarijance. Glazbeni program također je pojačan, pa ćemo pet večeri imati glazbu uživo, kaže Tomislav Fain, organizator festivala.
Prvi koncert uživo večera će održati šibenski Fenix band, u nedjelju su Matija Cvek & The Funkesteins, a sljedećeg tjedna Songbusters, Diktatori i Ivica Sikirić Ićo.
Jakov Meštrović iz Picnic mingle & fun i sestrinskog Poma food botique kao novost ove godine između ostalog ističe focacciju.
– Picnic i ove godine nudi višestrukog pobjednika festivala Blackie burger, a tu su i juneći obrazi koji idu uz kupus salatu, salate, grčki jogurt, čips od sira… U Pomi imamo rosebeef obrađen na 54 stupnaj Celzijusova, marinirane tikvice s grana padanom… Volimo improvizirati, uvijek nastojimo izaći iz okvira i ponuditi nešto novo, kaže Meštrović.
The Botanist food sudjeluje prvi put, a s obzirom da se radi o hrani za vegane nije se puno u širinu.
– Ponudit ćemo ono što već imamo u restoranu, tri burgera, salate… Ovo je odavno trend u svijetu, ali ima i kod nas ljudi koji traže ovakvu vrstu hrane, očekujem dosta interesa, kaže Duje Stanišić.
Festival je svakog dana otvoren do ponoći, subotu i nedjelju počinje već u podne, u ponedjeljak u 14 sati, a sljedeća tri dana u 16 sati. Završni vikend ponovno radi od 12 do 24 sata.