Sutra, u utorak 18. travnja u 11 sati počinje sedmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, najznačajnija godišnja gastronomsko-turistička manifestacija Turističke zajednice grada Zadra. Iz TZ-a ističu kako će 7. po redu TSW Festival bit će zanimljiviji, ukusniji i još više usmjeren na promociju plave i bijele ribe, školjaka i drugih plodova mora koji obitavaju u Jadranu ili ih uzgajaju naše marikulturne tvrtke.

Prvo će festivalsko jutro obilježiti cooking show svima poznate kuharske zvijezde i jednog od sudionika popularne televizijske zabave „Ples sa zvijezdama" u kojoj je postao miljenik publike - Mario Mandarić. Mladi chef će u paru s mladom zadarskom kiparicom Zvonimirom Karavidom izvesti jutarnji program pod nazivom „Primjenjena umjetnost i održivost u gastronomiji".

Mandarić će pripremati velike raviole od škampa i bijele ribe, šafrana i vlasca sa umakom beurre blanc od maslaca, bijelog vina i kapule. To će jelo gostima u velikom festivalskom šatoru na Trgu Petra Zoranića gostima biti serviran na poznatoj Karavidinoj staklenoj losturi.
I prije svoje televizijske epizode Mandarić je bio poznat kao sjajan mladi kuhar koji je radio u najboljim svjetskim restoranima, od Tajlanda do Engleske. Promovirao je zero waste (bez rasipanja) pristup kuhanju često koristeći namirnice koje su njemu susjedni rasipni restorani planirali baciti. Osim toga, aktivno se bavi i humanitarnim radom te je već iskopao šezdeset i šest bunara u žednim dijelovima Afrike. S obzirom na omiljenost koju uživa i kuharska znanja s kojima raspolaže, nije teško predvidjeti da će Mandarićevo gostovanje na Tuna, Sushi & Wine Festivalu privući veliku pozornost.

Za glazbeni dio pobrinuti će se poznati zadarski DJ Mate Kokić.

Naravno, ujutro i popodne bit će otvoreni i Četiri kantuna festivalskog šatora. Sushi kantun će držati Picnic Mingle & Fun tim, koji će rolati temaki sushi od Cromarisovih gofa i orade te tune i kozica. Bit će tu i Street Food kantun, pa Eno kantun s vinima vrhunskim vinima na čaše poznatih zadarskih vinara te i OPG kantun.