U organizaciji Turističke zajednica Grada Paga i Grada Paga, od 19. do 22. veljače održat će se zadnji dani tradicionalnog Paškog zimskog karnevala uz bogat kulturno-zabavni program. Izložba likovnih radova polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani" i učenika OŠ „Jurja Dalmatinca" na temu karnevala u Kneževom dvoru moći će se razgledati za vrijeme trajanja programa na glavnom gradskom trgu, a svakog dana nakon programa na trgu održat će se maškarani tanci u II Magazinu.

U nedjelju u 16 sati po tradiciji kreće karnevalska povorka s trajektnog pristaništa do središnjeg gradskog trga gdje će se u 16.35 sati održati primopredaja vlasti i podići karnevalski barjak. Karnevalski program započet će paškim kolom u 17 sati na glavnom gradskom trgu koje će se plesat sva tri dana. Na trgu će nastupati KUD Družina iz Paga i Glazbeno društvo iz Stankovaca. Članovi Gradske glazbe Pag ove godine slave 100 godišnjicu postojanja te će u nedjelju snimati stogodišnji letrat na glavnom gradskom trgu u kojem će sudjelovati svi bivši i sadašnji paški glazbari, a izvest će i karnevalski intermezzo. Svi posjetitelji uživat će u karnevalskoj atmosferi uz fažol od ričavca.

Ponedjeljak, 20. veljače prepun je događanja za najmlađe ljubitelje karnevala. Program započinje u 17 sati, a uz animatorice klaunicu Neliu i hodačicu na štulama nastupit će djeca iz skupina Tići, Leptirići i Duga iz Dječjeg vrtića Paški mališani. Nakon toga slijedi nastup Dječjeg zbora Vijolice i učenika OŠ Jurja Dalmatinca, a članice udruge Kissa izvest će plesnu točku Volim se gibat. Slijedi podjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenicima OŠ „Jurja Dalmatinca" i polaznicima Dječjeg vrtića „Paški mališani" te poklona za djecu sudionike karnevalske povorke i karnevalskog programa. Učenici IV i VI razreda OŠ „Jurja Dalmatinca" organizirat će prigodnu prodaju slastica.

U utorak, 21. veljače u 17.45 sati KUD Družina izvest će pašku pučku dramu Robinju. Od 18.30 sati na programu je Pagovizija 2023., a potom slijedi Tumbula u kojoj su nagrade paški sir i janjac. Od 20 sati, uz fritaju od ričavca, bit će podjela satiričnog lista „Baš nas briga".

Zadnjeg dana karnevala, u srijedu u 15.30 sati, kreće pogrebna povorka od kina do glavnog gradskog trga gdje će se pročitati oporuka i nakon toga spaliti Marko na gradskom mostu.

P R O G R A M

Nedjelja, 19. 02. 2023.

16.00 - Povorka s trajektnog pristaništa
16.35 - Primopredaja vlasti na Pijaci/podizanje karnevalskog barjaka
17.00 - 1. kolo
Stogodišnji letrat Gradske glazbe Pag
17.45 - 2. kolo
Nastup KUD-a „Družina"
18.30 - 3. kolo
Glazbeno društvo Stankovci
19.15 - 4. kolo
Karnevalski intermezzo Gradske glazbe Pag
20.00 - 5. kolo

*Fažol od ričavca

Ponedjeljak, 20. 02.2023.
*Animatori - KLAUNICA NELIA i HODAČICA NA ŠTULAMA

17.00 - 1. kolo
Nastup djece iz Dječjeg vrtića „Paški mališani" Pag
- Skupina Tići- Kauboji i Indijanci, plesna točka na pjesmu „Darko Indijanac"
- Skupina Leptirići - Mornari, plesna točka na pjesmu „Mornari"
- Skupina Duga, područni Odjel DV „Paški mališani" / Povljana - „Životinjski bal", pjesma uz pokret i recitacija „Maškare"
17.45 - 2. kolo
„Zapjevajmo s Vijolicama"
Nastup učenika IV razreda OŠ „Jurja Dalmatinca"
18.30 - 3. kolo
Udruga „Kissa", plesna točka „Volim se gibat, gibat..."
Podjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenicima OŠ „Jurja Dalmatinca" i polaznicima Dječjeg vrtića „Paški mališani"
19.15 - 4. kolo
Podjela poklona za djecu sudionike karnevalske povorke i karnevalskog programa
20.00 - 5. kolo

*Prigodna prodaja karnevalskih slastica - IV i VI razred OŠ „Jurja Dalmatinca"

Utorak, 21. 02. 2023.
17.00 - 1. kolo
17.45 - 2. kolo
KUD „Družina" - Robinja
18.30 - 3. kolo
Pagovizija 2023.
19.15 - 4. kolo
Tumbula
20.00 - 5. kolo
Podjela lista „Baš nas briga"

*Fritaja od ričavca

Srijeda, 22.02. 2023.
15.30 - Pogrebna povorka od kina
Čitanje oporuke
Užiganje Marka
• Izložba likovnih radova polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani" i učenika OŠ „Jurja Dalmatinca" Pag na temu karnevala u Kneževom dvoru moći će se razgledati za vrijeme trajanja programa na Pijaci

• Posli Pijace maškarani tanci u II Magazinu

ORGANIZATORI: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag