Iz Turističke zajednice Grada Zadra su se pohvalili kako se Zadar priključio gradovima koji ove godine neće prirediti vatromet kako bi zaštitio okoliš i zdravlje životinja. Istina je da ga nisu ni prijašnjih godina radili jer je nebo nad Zadrom bilo a tako će biti i večeras puno malih, pojedinačnih vatrometa.

Prema informacijama iz TZ-a, Zadrani i njihovi gosti ipak neće biti zakinuti za svjetlosne efekte, jer različite motive, pa čak i novogodišnji vatromet, mogu promatrati na zidovima crkve sv. Donata.

Riječ je o laserskom 3d Mappingu kojeg uz podršku Turističke zajednice grada Zadra na Sv. Donatu projicira tvrtka D&L Consulting. U predbožićno vrijeme radilo se o motivima vezanim uz sam blagdan Božića, a do ponedjeljka 2. siječnja prikazivat će se novogodišnje čestitke, motivi slavlja, pa i spomenuti vatromet.

Svi koji žele doživjeti svjetlosnu čaroliju, fotografirati se uz Sv. Donat i tako napraviti jedinstvenu čestitku ili objavu na društvenim mrežama, mogu to napraviti već danas u sumrak na Forumu.