Zadarska dječja klapa Riva uputila je posebnu čestitku svojim sugrađanima - narodnu pjesmu u obradi hrvatskog glazbenika Josipa Veršića i klape Bunari „Sritan Božić i godina nova".

Dječja klapa Riva prvotno je oformljena kao dječja klapa Benja 2021. godine u Zadru na inicijativu Marije Vičević, profesorice Glazbene kulture u OŠ Šimuna Kožičića Benje. Naziv klape promijenio se u rujnu ove godine, kad je dio osnovaca iz klape prešao u srednju školu te odučio nastaviti s daljnjim radom. Najveći uspjesi klape su 2. nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na Festivalu dječjih klapa u Zadru te 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na Festivalu dječjih klapa u Omišu - 1. smotri dječjih klapa.

Od 2020. do 2022. godine klapa je snimila čak sedam videospotova, i to dvije vokalno-instrumentalne skladbe - covere „Raduj se, cijeli svijete" i „Božić u Zadru" s kojima se posebno proslavila u medijima, a potom i pet a cappella pjesama: „Kad se Isus, Ditić, u Betlem porodi", „Čija je ono divojka", „Lipe ti su Zadranke divojke", „Spušta se noć" i „Izresla ruža rumena".

Aktualna četveroglasna mješovita postava klape broji 10 članova: Antea Bilaver, Leina Kovačević, Ema Pijaca, India Savić, Viktoria Jelić, Lucija Marušić, Rafaela Šuljić, Jere Kesić, Luka Pavin i Toni Čurković. Snimatelj spota je Matej Mitrović, a scenarij i režiju potpisuje njihova voditeljica Marija Vičević.

Klapa Riva i njihova voditeljica Marija posebnu zahvalu upućuju don Igoru Ikiću iz Župe Bezgrešnog začeća BDM - Puntamika na ustupljenom prostoru, kao i roditeljima članova klape na svekolikoj podršci i razumijevanju. Sritan Božić i godina nova!