Program na Adventu večeras u 19 sati započinje nastupom dječjeg zbora Kazališta lutaka Tinitlinić, zatim slijedi Zbor Gimnazije Vladimira Nazora, a nakon njega će nam se predstaviti solisti Gimnazije Vladimira Nazora i Prirodoslovno grafičke škole, školska klapa Feral i bend Treći kat. Umjetnička voditeljica zbora, benda i klape je Iva Mustać Klarić.

- Zbor Gimnazije Vladimira Nazora svake godine sudjeluje na Adventu u Zadru, a ove se godine možemo pohvaliti i raznim novim uspjesima i osvojenim nagradama. Izdvojila bih Međunarodno natjecanje zborova u Firenci (2 srebrne plakete i nagrada za najbolju izvedbu djela talijanskog skladatelja, najbolji muški solist), Festival glazbe u Zagrebu (zlatna i srebrna plaketa). Na Festivalu dječjim klapa u Zadru članovi zbora formirani u klapu Feral osvajaju prvo mjesto, zlatnu plaketu i na Festivalu u Omišu Srebrnog grdelina, ističe Mustać Klarić. Ove godine nastupili su i na Danima županije pred predsjednikom RH Zoranom Milanovićem.

Trajanje programa je oko dva sata. Zbor, klapa i bend škole će nastupiti u programu u trajanju od oko 45 minuta, a izvodit će široki spektar obrada popularne, tradicijske i klasične glazbe, a kao gost nastupa mali zbor Kazališta lutaka Tintilinić.