U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u petak su odzvanjali "Čarobni zvuci Božića", sada već tradicionalni koncert svih polaznika Glazbenoj studija LIBRETO, u mentorstvu dvaju umjetničkih voditelja, Ivane Begović i Dinka Habuša, koji sav prihod sakupljen od donacija te večeri daruju Klubu roditelja nedonoščadi, odnosno njihovoj podružnici u Zadru.

Na koncertu su nastupili Dječji zbor LIBRETIĆI te njihovi "stariji kolege", Libreto TEENS, pjevači solisti (Antea Jakešević, Mary Radić, Eva Faričić, Anna Ovsepian, Matea Mandić, uz Laru Furdi i Anteu Grgin koje su asistirale mentorima tijekom čitave večeri, dok su Hana Grubić i Katarina Mikulec nažalost bile spriječene nastupiti zbog bolesti), kao i klasični gitaristi iz Glazbene škole Blagoje Bersa te PO Preko kao gošće, budući da je njihova učiteljica gitare u ovom trenutku upravo Ivana Begović, umjetnička voditeljica LIBRETA, a njihova imena su Paula Stipanov, Noami Bečić, Marija Eufemija Ortulan, Lorena Petrunić, Antea Perica i Marta Čurković.

Program je bio bogat, raskošan i raznovrstan, a svi su se sudionici predstavili u najboljem mogućem svjetlu te još jednom potvrdili kako je LIBRETO pravi rasadnik glazbenih talenata koji se odgajaju u pravcu da jednoga dana možda izrastu i u prave glazbene profesionalce kojima će to biti životni poziv.

Dječji zbor LIBRETIĆI, s puno malenih članova, djelovao je veoma slatko, ali i sigurno pjevajući bez svojih starijih kolega, te su zvučali jako lijepo usklađeno.

LIBRETO Teens je su bili itekako uvježbani, scenični i kompaktni, te su sve prisutne oduševili svojim izvedbama uživo, a publika je posebno zapljeskala na njihove autorske pjesme, POKRAJ KAMINA i DOLAZI NAM ON, pa je i sama pokazala da ih je već naučila - gotovo napamet.

DOLAZI NAM ON jest njihov zadnji autorski singl koji možete pronaći na njihovom YT kanalu Glazbeni studio LIBRETO, a u njegovom su sveukupnom kreiranju sudjelovali Ivana Begović, Dinko Habuš i Marin Ćuto.

Pjevači solisti su se jako dobro snašli u svojim ulogama te su lijepo i ukusno izveli svoj repertoar, bilo da je riječ o sporijim pjesmama baladnoga karaktera ili nešto bržim, plesnijim i poletnijim, te smo sigurni da ćemo za njih u budućnosti još itekako čuti.

Klasični gitaristi su jako skladno upotpunili cjelokupnu večer te joj dali dodatnu draž predivnim zvucima svoga instrumenta koji djeluje jako nježno, efektno, ali i umirujuće, navodi se u izvještaju iz Glazbenog studija Libreto.

Mentori svih točaka, Dinko i Ivana, nisu mogli sakriti svoj ponos na kraju koncerta te su rekli kako se za ovakve trenutke - živi, da su iznimno ponosni na svakog svog učenika, a još k tome i na to da će i ubuduće, za svaki Božić, ovaj koncert imati humanitarni karakter, te su sveukupnu javnost još jednom pozvali da se još bolje upoznaju s problematikom prijevremenog rođenja djece kojih se godišnje u Hrvatskoj po statistikama rodi oko 2500, a svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se roditelji i njihova nedonoščad, Palčići, susreću izuzetno je, nažalost, još uvijek niska, a na što svi mi, kao društvo, možemo u budućnosti utjecati da se promijeni na bolje.

Organizacijski dio koncerta su, osim mentora iz LIBRETA, činili doc.dr.sc. Marina Vidaković te, kao i uvijek spremni na podršku, suradnju i pomoć - Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru, i samo Sveučilište u Zadru.

Djeca pjevaju kako bi pomogla drugoj djeci - ima li što ljepše od toga? - rekli su nam za kraj mentori LIBRETA, te nas na taj način možda i najljepše i najtoplije uveli u zadnji predbožićni tjedan, u vrijeme ljubavi, mira, radosti i zajedništva.