Adventska kućica Picnic i ove je godine, po peti put, na Adventu u Zadru pripremila veliki skradinski rižoto, nadaleko poznati dugo kuhani specijalitet.
Pod stručnim vodstvom Dalibora Anića, jednog od čuvara skradinskog rižota koji ga priprema po jednom i jedinom izvornom receptu, Picnicovi kuhari Jakov Meštrović i Josip Karamarko u subotu su od ranog jutra pa sve do 13:30 sati dugim kuhačama-veslima u velikom loncu miješali oko 150 porcija rižota.
Skuhan je od 14 kg teletine, isto toliko riže, oko 50 litara snažnog temeljca od govedine, goveđih kostiju i domaćeg pivca. Tu je bilo i povrća za juhu, nekoliko kilograma parmezana, nekoliko šaka papra, velike količine maslaca i, za kraj, nekoliko prstohvata muškatnog oraščića.
Rižoto je nestao vrlo brzo, a brojni posjetitelji koji nisu na vrijeme rezervirali svoju porciju ili stol, nisu mogli uživati u ekskluzivnoj delikatesi.