Zadarski kantautor i najoriginalniji glazbenik Emil Šprljan napravio je jedinstvenu gitaru s reklamom Radiju 057 i to za 30. godišnjicu njegovog postojanja.

Emil je donio gitaru i na Radiju je morao ispričati kako je nastala ta njegova povezanost s Radijom 057 za koji kaže da je najbolji radio na svijetu.

Izrada gitare Radija 057 bila je za vlasnika jako naporan i pipav posao, priznao je Šprljan na pitanje voditelja Prte kako je uspio napraviti gitaru tako "conkulaste glave".

Opisujući postupak nastajanja 057 gitare, Šprljan je nešto i otkrio.

Katar i Vatrene za kojem je Šprljan izrazio veliko divljenje s naglaskom naravno na Zadrane. Jedan davni logo Radija 057 tako je završio na gitari Emila Šprljana koji podsjeća kako gitaristi nastoje da im instrument bude zanimljiv i scenski upadljiv pored dobrog zvuka.

I bez mogućnosti današnje tehnologije koja može modificirati svaki zvuk, Emil Šprljan je donio snimku iz 80-ih. I to ništa manje nego Santaninu Moonflower. To sam snimio na vokmenu, otkrio je Šprljan izvedbu iz 1989 godine snimljenu na tarasi nudističkog hotela Alan u Starigradu Paklenica.

Izvedba je to grupe Sunce koja je tog ljeta svirala puna četiri mjeseca bez stanke za turiste- nudiste koji su navečer bili pristojno obućeni i spremni za zabavu i ples.
Danas je nezamislivo toliko svirati u komadu. A bilo je to i odlično plaćeno, podsjetio je Šprljan riječima "bilo je tada para".

S njim je u grupi Sunce svirao i Darko Smrkinić na basu. Bo je izvrstan uz napomenu kako fender gitaru bez pragova nije bilo lako svirati.

Grupa Sunce se razišla u miru a ostala je trajna povezanost Šprljana i Smrkinića preko Radija 057 i posvećene mu gitare koja je sada dobila novi prizvuk.