Nakon nedjeljne kišne večeri uz Opću opasnost, večeras, u ponedjeljak 12. prosinca na adventsku pozornicu na Trgu Petra Zoranića stiže zadarska klapa Munita. I ne samo ona, jer će u uvodnom dijelu koncerta nastupiti i dječja klapa Riva, koja će s nekoliko pjesama najaviti svoje etablirane odrasle kolege.

Klapa Munita osnovana je 2013. godine s ciljem pronalaska starih napjeva zadarskog kraja i ostalih dijelova Dalmacije, da bi s vremenom proširila svoje područje interesa na pop glazbu. Osim po upečatljivom vokalu tenora Hrvoja Rančića, zapaženi su i po kombinaciji izvornih i modernih elemenata te klapskih glasova sa zvukom gitare i klavira. Iako iza sebe imaju niz autorskih pjesama, bilo samostalnih ili u suradnji s Đanijem Maršanom, na večerašnjem koncertu imat će poseban program.

- Vidjeli smo do sada kako glazbenici izvode uglavnom autorske pjesme kao što bi ih izvodili u nekoj drugoj prigodi, a mi ćemo se prilagoditi adventskom vremenu i ubaciti više božićnih pjesama, kaže član klape i autor najvećeg broja njihovih pjesama Vjekoslav Šuljić.

Naravno, publika neće ostati zakinuta niti za njihove najpoznatije napjeve „Kap mora", „Serafina", a posebno je znakovita „Vratit će se naša dica". Munita bi ju možda mogla uskoro opet izvoditi, kada Zadar bude radio doček za svoje, nadamo se, svjetske prvake.

- Koncert je prvotno bio planiran za utorak, ali kada su u Turističkoj zajednici grada Zadra vidjeli da je na rasporedu polufinale Svjetskog prvenstva, pomakli smo za dan ranije. Tko je mogao znati da će Hrvatska opet igrati u polufinalu...

Koncert je zakazan za 19:30 sati.