U četvrtak 8. prosinca u Providurovoj palači održava se tradicionalni humanitarni koncert u organizaciji Rotary kluba Zadar, na kojem ove godine nastupa Marko Tolja.

Višestruki dobitnik nagrade Porin, koji oduševljava publiku prepoznatljivim autorskim pop, swing i jazz repertoarom ovog će puta pjevati za uzvanike, ali i za posebnu namjenu - dječji vrtić Latica. Ova specijalizirana pedagoška ustanova provodi različite posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju, a unatoč višestrukim ulaganjima i podizanju standarda dodatna sredstva uvijek su im dobrodošla radi kvalitetnije skrbi za štićenike. Sav prihod od ulaznica, nakon namirenja troškova, bit će namijenjen za potrebe Latice.

Za uzvanike je predviđeno 200 sjedećih mjesta u obnovljenoj Providurovoj palači. Svi oni bit će dočekani vinom dobrodošlice zadarskih vinara i buffetom.

Rotary klub Zadar do 2018. godine redovito je organizirao humanitarne koncerte, kada su oni obustavljeni zbog pandemije. Ove godine vraćaju se tradicionalnim koncertima, a osim njih poznat je i po humanitarnim regatama koje svake godine održava.