Velikim tećama junećih tripica i junećeg gulaša, veganskom pašticadom s njokima, jutarnjim i večernjim mega roštiljima, desecima čaša koktela Sfinga i Maraschino Kiss koje su miješali zadarski barmeni Ante Butić i Danijel Krizman, s puno piva i vina zadarske vinarije Degarra te, konačno, večernjim koncertom energičnog elektro-rock dueta The Siids, u subotu je završen Meat Me 3.0, zadarski Festival mesa.

Četiri dana je na Staroj pijaci zadarske gradske tržnice trajalo treće izdanje Meat Me, kojeg od 2019. organizira Turistička zajednica grada Zadra s brojim partnerima. Mesni festival je i ove godine zadržao format kojeg su organizatori postavili na samom početku: bez velikih pretenzija prezentirati dio gastronomske baštine Zadra, u jesenskoj posezoni ponuditi ležerni i ne preskupi događaj domaćim Zadranima i brojim turistima kojih u Zadru ovih dana ima više nego se to ranije predviđalo. I ovogodišnji Festival je, vidjelo se to po posjeti i količini pripremljene i pojedene hrane, definitivno uspio i postigao svoj cilj, ističu iz TZ-a.

Organizator tek treba zbrojiti sav prihod od prodaje hrane i pića, a 10 posto od tog prihoda je namijenjen zadarskoj Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi te će se za potrebe ugostiteljskih kabineta, u dogovoru s ravnateljstvom škole, kupiti oprema koja je trenutno najnužnija. To je i logično, jer su upravo učenici i profesori ove srednje škole iznijeli najveći teret Meat Me festivala, kao uostalom i u većini gastro događaja koje organizira zadarska Turistička zajednica, u kojoj se nadaju kako će iduće godine i zadarski ugostitelji, iako već umorni nakon sezone, ipak prepoznati mogućnosti i kvalitetu ovog festivala te se više uključiti u njegovu organizaciju i izvedbu.

- Odabir večernjih programa u dva zadnja dana festivala, točnije koncerti grupa Pips, Chips & Videoclips i The Siids pokazali su i volji u Turističkoj zajednici grada da se suprostavi navali popularnih, ali jeftinih zabavljača koji sve češće opsjedaju Zadar, te da za kvalitetne urbane programe u Zadru ima dovoljno zainteresirane publike, navodi se u izvještaju iz TZ-a. 

Odličan posao odradio je iskusni ugostitelj Neven Nadinić koji je, gotovo u zadnji tren, prihvatio organizaciju pripreme jela i ugostiteljstvo festivala te organizacijski tim kojeg je 2019. okupio direktor Ureda TZG Zadar Mario Paleka, u kojem su uz ostale Neven Stojaković, Renato Kraljev i Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar, glavni operativni partner u organizaciji ovog projekta.